HC Energie Karlovy Vary

Šestá výhra! Energie zdolala Sokolov ve třetí třetině

V krajském derby mezi Sokolovem a Karlovými Vary se zpočátku dařilo domácím, kteří otevřeli skóre zápasu. Ovšem závěr zápasu byl v režii energetiků, kteří nejen srovnali, ale dostali do vedení, které završil Ondřej Procházka gólem do prázdné sítě. Energie se raduje ze šesté výhry v řadě.
Příprava na sezonu, přát., čt 31.8.2023, Zimní stadion Sokolov
HC Baník Sokolov
HC Energie Karlovy Vary
1:4
0:0, 1:0, 0:4
Branky a nahrávky: 40. Vracovský – 44. Rachůnek (Pulpán, Jiskra), 52. Beránek (Černoch), 56. Zetterberg (Plutnar), 60. Procházka
Rozhodčí: Kosnar, Svoboda - Gerát, Malý
vyloučení2:1
využití0:1
oslabení0:0
HC Baník Sokolov: Hamalčík (Michaljov) – Weinhold, Rohan – Tureček, Mikyska – Klejna, Rulík – Mlčák – Tomeček, Kverka, Osmík – Kružík, Přikryl, Vracovský – Csamangó, Polák, Adamec – Novotný, Rohan, Křemen
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Frodl) – Bartejs, Plutnar – Huttula, Stříteský – Dlapa, Pulpán – Havlín – Zetterberg, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Jiskra, Hladonik – Koffer, Kofroň, Procházka

Komentář k utkání

Úvodní dvacetiminutovka přinesla velice vyrovnanou hru. Šance se střídaly na obou stranách, ale skóre zápasu se nikomu otevřít nepodařilo. Energie měla v závěru k dispozici přesilovou hru, kterou využít nedokázala. Naopak domácí ve vlastní oslabení zahrozili, ale díky kvalitnímu výkonu Habala zůstalo skóre po dvaceti minutách 0:0.

Ve druhé třetině měli Karlovarští optickou převahou, kterou se jim nedařilo přetavit v gól. Ve 32. minutě měl obrovskou šanci Přikryl, který jel sám na brankáře Energie, ten však udržel puk před brankovou čárou. Nakonec se Baník přeci jen zaradoval. Čtyři vteřiny před koncem druhého dějství přesně zakončil Tomáš Vracovský.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili energetici s jasným cílem. Srovnat skóre se podařilo Tomáši Rachůnkovi, kterému stačilo pouhých 12 vteřin z přesilové hry. Karlovarští byli při chuti a brzy se dostali do vedení. Ondřej Beránek se zorientoval před sokolovskou brankou a vymetl pavučiny v horním rohu Hamalčíkově svatyni. A o čtyři minuty později Energie navýšila své vedení. Michal Plutnar objel bránu s kotoučem, vystřelil a jeho střelu tečoval Lukas Zetterberg do sítě domácích. Baník se v závěru pokoušel prosadit se šesti bruslaři v poli, ale místo toho trefil prázdnou bránu Ondřej Procházka.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Baník Sokolov): Jsme velmi rádi, že jsme mohli podstoupit konfrontaci s extraligovým týmem, který navíc dorazil v nejsilnější možné sestavě. Za to Energii děkujeme, protože se nestává každý den, aby se po sokolovském ledě proháněli reprezentanti a kvalitní zahraniční hráči. Do zápasu jsme také nastoupili skoro v plné sestavě. Jsem rád, že už byl v akci i Vojta Polák, který sice odehrál jen jednu třetinu, ale vzhledem k předchozímu zranění jsme nechtěli moc riskovat. Když shrnu zápas, tak jsme na začátku měli asi moc přehnaný respekt, který postupem zápasu opadl. Dvě třetiny jsme dokázali držet krok, ale pak se prokázala individuální kvalita extraligových hráčů. Určitě musím pochválit výkon Petra Hamalčíka, který tam vyřešil několik těžkých situací. Celkově zápas hodnotím tak, že to pro nás byla dobrá zkušenost. Mohli jsme si vyzkoušet systémové věci, které trénujeme, a bylo vidět, že když je dodržujeme, můžeme hrát s každým. Závěrem bych také chtěl poděkovat marketingovému oddělení, které dnes zkoušelo, jak by měla vypadat produkce zápasů během sezony a myslím, že to nebylo vůbec špatné.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Náš soupeř se prezentoval organizovaným a bojovným výkonem, po čtyřiceti minutách domácí zaslouženě vedli a my jsme nebyli s naším výkonem spokojeni. Zlepšením v závěrečné části jsme otočili stav utkání. Zápas nám ukázal rezervy ve hře do zformované obrany, přesto jsme za další vítězství rádi.

Fotogalerie

Související články