HC Energie Karlovy Vary

Beránek rozhodl derby. Soupeř hrál výborně, chválí

Ondřej Beránek tvoří trojici s Jiřím Černochem a Lukasem Zetterbergem. A právě tato formace zařídila výhru energetiků nad Sokolovem dvěma góly. „Máme spolu odehrané čtyři zápasy. Ještě si to sedá," řekl o spolupráci Ondřej Beránek.

Ondro, máte za sebou náročné utkání proti Sokolovu. Jaký to byl zápas?
Takovéhle zápasy jsou. Věděli jsme, že se na to musíme dobře připravit. Bohužel hlava nepracovala tak, jak měla. Soupeř hrál výborně. My jsme neodehráli dobrý zápas. Jediné pozitivum je, že jsme otočil vývoj utkání na svou stranu a nakonec zvítězili.

Co padlo po druhé třetině v kabině, kdy jste prohrávali o jednu branku?
Trenér nám k tomu samozřejmě něco řekl, ale my sami jsme si byli vědomi toho, že to je špatné a musíme naši hru změnit. Řekli jsme si, že zápas otočíme na svou stranu, a to se povedlo.

Cítili jste ze Sokolova větší namotivovanost?
Je to tak vždycky, když hrajete proti silnějšímu soupeři, chcete se ukázat, obzvlášť když se střetne první liga s extraligou. Čekali jsme to a kluci hráli výborně. Klobouk dolů před nimi.

Jaké je pro vás nastupovat proti hráčům, se kterým se ale i setkáváte v týmu nebo jste se v minulosti setkávali?
S 99% jsem hrál v mládeži nebo v A-týmu. Je to hezké, že kluky znám. Na druhou stranu si někdy nějaké tělo odpustíš a nedáš ho.

Máte šest výher ze sedmi zápasů, to je pozitivní vzhledem k blížící se sezoně, že?
Je to pozitivní, ale stále je to příprava. Ostrý zápas bude úplně o něčem jiném. Hokej hrajeme už nějaký ten pátek a všichni to dobře víme. V přípravě můžete vyhrávat a zkoušet různé věci, ale potom přijde extraligové utkání a je to o něčem jiném.

Celou přípravu nastupujete s Jiřím Černochem a Lukasem Zetterbergem. Jak funguje vaše spolupráce?
Zatím si to sedá. Máme spolu odehrané čtyři zápasy. Je jasné, že nám to lusknutím prstu nebude cvakat. Musíme se sehrát. Věřím, že to dopadne dobře a v sezoně nám to spolu půjde.

Jak Lukas Zetterberg i Iika Kangasniemi zapadli do kabiny?
Jsou to výborní kluci charakterově i hrou. Zapadli dobře. Snažíme si navzájem pomáhat. Jsme rádi, že přišli.

Související články