HC Energie Karlovy Vary

Generálka na ligu nevyšla, Energie ztratila v Boleslavi dvoubrankové vedení

Poslední zápas přípravy na letošní sezonu začali energetici dobře. Na trefu Janise Jakse z první části navázal v druhé třetině Eirik Salsten. Jenže ještě v téže třetině Bruslaři vyrovnali a na začátku té třetí šli do vedení. To až do závěru nepustili a po trefě do prázdné Mladá Boleslav doma zvítězila 4:2.
Příprava na sezonu, přát., út 10.9.2024, ŠKOENERGO Aréna
BK Mladá Boleslav
HC Energie Karlovy Vary
4:2
0:1, 2:1, 2:0
34. Čajka (Pyrochta, Lakatoš), 36. Lakatoš (Pyrochta, Fořt), 42. Doležal (Hradec, Buchtele), 60. Dvořáček (Čajka) – 12. Jaks (Redlih), 31. Salsten (Jaks, Mamčics)
Rozhodčí: Zeliska, Šindel – Lhotský, Hnát
vyloučení4:3
využití1:0
oslabení0:0
diváci496
BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta (A), Čech, Gewiese, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík – Skalický, Fořt (A), Lakatoš – Buchtele, Hradec, Doležal – Malát, Čajka, Rekonen – Dvořáček, Závora, Stránský
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Mamčics, Jaks, Šalda, Mikyska, Moravec, Plutnar – Jiskra (A), Ilomäki (A), Beránek – Gríger, Salsten, Kružík – Čihař, Černoch (C), Sapoušek – Redlih, Šír, Koffer

Komentář k utkání

Úvod sedl lépe domácím. Ti si vypracovali tlak v útočném pásmu, vše ale vyústilo pouze v tyčku z hokejky Aleše Čecha. První větší šance Energie přišla po zmatkách v obraně Bruslařů. V předbrankovém prostoru se od Tomáše Redlicha příhodně pro Janise Jakse, který z nápřahu poslal ve 12. minutě Karlovy Vary do vedení. Záhy se mohl prosadit Aleš Čech, tentokrát ale jeho střelu vykryl fantastickým přesunem Dominik Frodl.

Na druhé straně měl však plné ruce práce i Dominik Furch. Hra byla vyrovnaná, jen v 26. minutě opět propadla domácí obrana, když Jiří Černoch vybídl ke střele osamoceného Vojtěcha Čihaře, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ovšem vychytal Furch. Vyrovnat mohl Zdeněk Doležal, i jemu ale radost z gólu vzala branková konstrukce. Na přelomu poloviny zápasu si cizinci v barvách Energie vyměnili puk v krásné kombinaci, na konci které Janis Jaks našel nehlídaného Eirika Salstena, ten pálil jen do odkryté sítě. Radost Energie netrvala dlouho, ze závaru před Frodlem vytěžil snížení na 1:2 Petr Čajka. Nakopnutí Středočeši navíc dostali možnost přesilovky, z jíž srovnal dělovkou z první Dominik Lakatoš a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Na začátku třetí dvacetiminutovky opět rozhodl důraz v předbrankovém prostoru. Volného puku si v čase 41:52 všiml Zdeněk Doležal a obrat byl dokonán. Mladá Boleslav svou hru více zavřela a soustředila se hlavně na obranu. Energetici se do ničeho nemohli pořádně dostat a na hřišti se toho moc hokejového nedělo. Karlovým Varům nepomohl ani nátlak v závěru v šesti hráčích, naopak výhru Bruslařů stvrdil trefou do prázdné David Dvořáček.

Související články