HC Energie Karlovy Vary

Generálka na extraligu je tady! Energetici zakončí přípravu v Mladé Boleslavi

Devítizápasová prověrka před novou sezonou Tipsport extraligy míří do cílové rovinky. Posledním přípravným zápasem, kdy se budou moci karlovarští hokejisté sehrát, bude úterní duel na ledě Mladé Boleslavi. Dokáží energetici oplatit soupeři 14 dní starou prohru z domácího ledu a zakončit přípravu vítězně? Sledujte v úterý 10. září od 17 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos

Stream
VSTUPENKY

O soupeři

Po skončení sezony se soupiska Bruslařů zatřásla v základech. Odešlo celkem deset hráčů mezi, nimi i tahoun kanadského bodování Boleslavi Róbert Lantoši, jenž zamířil do Liberce nebo Filip Novotný, který bude podruhé v kariéře oblékat dres Hradce Králové. Naproti tomu získala Mladá Boleslav Dominika Lakatoše, který za sebou nemá ideální sezonu ve Vítkovicích a mimo jiné z Karlových Varů zlanařila také obránce Tomáše Havlína.

V probíhající přípravě se Bruslaři potýkají se zraněnými. Nová akvizice Steve Moses utrpěl vážné zranění achillovy šlachy a do letošního ročníku s nějvětší pravděpodobností nezasáhne. Nadvakrát zlomenou čelist má Filip Suchý.

V přípravě na novou sezonu se zatím Boleslavi daří se střídavými úspěchy. Z šesti duelů totiž třikrát vyhrála a stejný počet utkání také prohrála. Zajímavostí je, že po výhře vždy následovala prohra. Ta poslední navíc přišla poměrně nečekaně, když Středočeši padli na ledě Kladna.

Z kabiny Energie

Karlovarští hokejisté si zatím v přípravných zápasech vedou prakticky totožně jako jejich úterní soupeř. Z osmi utkání totiž energetici čtyřikrát vyhráli, stejný počet duelů pak také ztratili. V úterý tak mohou misku vah úspěšnosti v přípravě definitivně překlopit na tu správnou, vítěznou stranu.

V uplynulém týdnu sehráli svěřenci Pavla Patery dvě utkání. Nejprve padli na domácím ledě s Plzní poměrem 1:4. Vyrovnaný souboj, kdy energetiky trápila koncovka, rozhodli Plzeňští až dvěma góly do prázdné karlovarské branky v samotném závěru zápasu. Ve čtvrtek pak energetici zvítězili na ledě prvoligového Chomutova vedeném bývalým trenérem Energie Martinem Pešoutem 3:2, přičemž všechny tři trefy energetiků stály za to.

„Do zápasu jsme dobře vstoupili. V první třetině jsme měli daleko více ze hry a vstřelili jsme dva hezké góly. Od druhé třetiny se hra srovnala a přestali jsme hrát jednoduše, čímž jsme nabídli Chomutovu několik šancí. Paradoxně se nám podařilo navýšit náskok na 3:0. Výsledek jsme si měli pohlídat do konce druhé třetiny, ale nestalo se tak. Nabídli jsme soupeři šanci do třetí třetiny, kde jsme udělali jednu větší chybu, za kterou nás zkušení hráči Chomutova potrestali. Závěr utkání jsme odehráli slušně,“ zhodnotil výhru na ledě Pirátů Pavel Patera, hlavní trenér Energie.

Ten se v Chomutově musel obejít bez celé řady borců. Jen krátce před duelem se k týmu opět připojili reprezentanti Jaks, Mamčics a Salsten. Do úterní generálky by už ale trenéři měli mít pohromadě takřka kompletní kádr.