HC Energie Karlovy Vary

Tři body jako suvenýr z tripu. Junioři zdolali Vítkovice

Junioři se opět radují z výhry. Duel s Vítkovicemi byl sice chudší na počet gólů, ale o to víc bylo k vidění šancí, které ke smůle střelců oba gólmani s přehledem likvidovali. Za Energii dokázali na domácího gólmana vyzrát Vít Záhejský a Vojtěch Čihař. S ubývajícím časem to na ledě dost jiskřilo a tak se poměrně často ke slovu dostávaly speciální týmy. Energetici zvládli opět ubránit závěr zápasu ve čtyřech proti šesti. Zisk bodů zkomplikovalo energetikům v čase 59:59 trestné střílení, ale Adam Ebenstreit se nenechal obelstít a tak tři body putují do Karlových Varů.
DHL Extraliga juniorů, 16. kolo, so 20.1.2024, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
HC VÍTKOVICE RIDERA
HC Energie Karlovy Vary
1:2
1:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 04:31 Glos (Krejsa, Štiak; 5/5) – 06:58 Záhejský (5/5), 20:26 Čihař (Záhejský, Postl; 5/5). Rozhodčí: Kohoutek, Grygera – Vašíček, Holub. Diváci: 156. Vyloučení: 6:11. Bez využití. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Rozhodčí: Kohoutek, Grygera – Vašíček, Holub
vyloučení11:6
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci156
HC VÍTKOVICE RIDERA: Smolka – Kalandra, Bialy, Chaloupka, Glos, Man, Puchala – Fojtík, Slusarczyk, Hanák, Muroň, Žídek, Štiak, Kovalčík, Tobola, Krejsa, Milata, Zapletal, Chlán, Saxa.
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, Zolnaj, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Varvařovský, M. Váňa, Pastor, Čihař, V. Váňa, Steklý, Záhejský, Novotný, Šilhan.

Komentář k utkání

Po úvodním seznamování se jako první v páté minutě z gólu radovali Vítkovičtí, když se svou dorážkou uspěl Vincent Glos. Po šedesáti sekundách měl na další gól domácích nakročeno Marek Chaloupka, ale Adam Ebenstreit mu svou lapačkou vystavil stopku. Na srovnání nemuseli energetici čekat dlouho. V sedmé minutě si puk zabral Vít Záhejský, který nedal Jakubovi Smolkovi šanci. Krátce na to museli energetici hájit oslabení. Ebenstreitovi betony vyprášil Marek Chaloupka a přes strážce karlovarské branky nedostal puk ani Robert Chlán.

Energetici si však útočné choutky nenechali zajít a těsně v závěru oslabení se do akce hnal David Varvařovský, kterého však stihl zastavit Šimon Bialy. Během další početní výhody zahrozil Jakub Slusarczyk. Krátce po polovině oslabení došlo u karlovarské branky k výměně názorů mezi Josefem Krejsou a Petrem Zolnajem. Rozhodčí oba výtržníky poslali zchladit na trestnou a energetici se přes čtyřicet sekund museli bránit ve třech. Poté co byli karlovarští mladíci v plném počtu vyrazili do útoku nejprve Vojtěch Čihař a poté Matěj Novotný, ale oba střelce zastavily Smolkovy betony.

Vojtěch Čihař na svůj gól nemusel čekat dlouho. Už v čase 20:26 zakončil přesnou ranou kombinaci Víta Záhejského a Ondřeje Postla a poslal Energii do vedení - 1:2. V následujících minutách byli v pohotovosti oba gólmani. Horko bylo během dalšího oslabení Adamovi Ebenstreitovi, který zlikvidoval nebezpečné akce Josefa Krejsy a Jakuba Slusarczyka. Po polovině třetiny zaměstnali domácího gólmana Ondřej Dorot a Vojtěch Steklý, který se snažil o dorážku. Druhý pokus Vojtěcha Steklého o chvíli později Smolka zastavil svým betonem.

Po polovině třetiny to ožilo na trestných lavicích a také energetici si vyzkoušeli dvojitou přesilovku. Dvě výborné šance si v závěru třetiny vytvořil Matyáš Beran, ale u první mu chyběl parťák na dorážku a u druhé se jako nepřekonatelná překážka ukazala Smolkova lapačka. Při další početní výhodě si na Ebenstreita vyšlápli Marek Chaloupka a Josef Krejsa, ale karlovarská branka zůstala zamčená. V závěru oslabení jen těsně nenavýšil vedení Vít Záhejský.

V úvodu poslední části odmítl Adam Ebenstreit svý betonem srovnávací gól z hole Vojtěcha Fojtíka. Ve čtyřicáté páté minutě na poslední chvilku ochránil Jakub Smolka prostor u tyčky před dorážením Vojtěcha Čihaře. O pár sekund později, už opět v oslabení, vytasil Adam Ebenstreit parádní zákrok, kterým odzbrojil Jakuba Slusarczyka. Po polovině třetiny přišlo další oslabení, ale v duchu rčení, že nejlepší obrana je útok vyrazili energetici poškádlit Jakuba Smolku. Na oplátku si na jejich území vyjel Tomáš Tobola, ale jeho střela přes Adama Ebenstreita neprošla. Klid na hokejky svých spoluhráčů chtěl vrátit Matěj Novotný, jenomže ho pozlobila muška. Následně došlo k rozmíšce mezi Iljou Kovalčíkem a Davidem Šilhanem a i tentokrát byli na trestnou lavici posláni oba provinilci.

Už tak adrenalinový duel v závěru vygradoval poté co šli energetici do čtyř. Vítkovičtí trenéři poslali Jakuba Smolku na střídačku a energetici už po několikáté strávili závěr utkání ve čtyřech proti šesti. Stejně jako v předchozích případech i tentokrát obětavě blokovali střely a zvládli i vyhodit. Vítkovičtí se však hnali za srovnáním ze všech sil. Velkou šanci dostali v čase 59.59, kdy bylo za vykopnutí branky nařízeno trestné střílení. I tentokrát Adam Ebenstreit svůj tým podržel a tak se naši junioři mohli radovat z výhry. Ze svého tripu si tentokrát vezou tři body.