HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Sedmnáctka brala ve Vispu stříbro, energetici byli vidět

Velmi úspěšný Turnaj 5 zemí ve švýcarském Vispu za sebou má národní tým do 17 let. Mužstvo vedené trenéry Rostislavem Vlachem a Václavem Eismannem v konkurenci pěti týmů vybojovalo druhé místo a vidět byli i karlovarští zástupci v reprezentačním dresu.

Reprezentační výběr do 17 let se na turnaji postupně utkal s výběry USA, Švýcarska, Německa a Slovenska. Čeští mladíci zaváhali pouze na úvod s favoritem turnaje z USA, kterému podlehli 2:5, poté už ale nezaváhali. Švýcary porazili 6:2, Němce 2:1 a na závěr ve federálním derby srazili Slováky vysoko 8:3.

Na turnaj se do země helvétského kříže vydala i početná karlovarská výprava, s pěti hráči měla Energie v národním týmu vůbec největší zastoupení. Ve Vispu reprezentovali obránci Matteo Kočí a René Kubíček, trio útočníků Matyáš Adámek, Adam Csabi a Petr Pavelec, a na lavičce mužstvo z pozice asistenta vedl trenér karlovarské juniorky Václav Eismann.

A energetici si v reprezentačním dresu vedli znamenitě. Premiérové góly v národním týmu zapsali útočník Petr Pavelec a obránce Matteo Kočí (ten se trefil dokonce dvakrát), skóroval i další forvard Adam Csabi a body za nahrávky sbírali i René Kubíček a Matyáš Adámek.

Výsledky Česka na turnaji ve Vispu

USA - Česko 5:2 (M. Adámek 0+1)
Česko - Švýcarsko 6:2 (Csabi 1+0, Kočí 1+0, M. Adámek 0+1)
Německo - Česko 1:2 (Kočí 1+0)
Slovensko - Česko 3:8 (Pavelec 1+0, Kubíček 0+1, Csabi 0+1, M. Adámek 0+1)