HC Energie Karlovy Vary

Podkrušnohorské derby je tu, přijíždí litvínovská Verva

První podkrušnohorské derby letošní sezony je tady! Karlovarská Energie, podpořená bodovým ziskem z ledu úřadujícího mistra, poměří síly s litvínovskou Vervou. Severočeši v posledním hraném kole naplno bodovali, což jim před derby jistě zvedlo sebevědomí. Utkání startuje v 17:30 a jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Úvod sezony Vervě hrubě nevyšel. V úvodním kole sice porazili Litvínovští na svém ledě brněnskou Kometu, následovalo však pět prohraných utkání v řadě. Neúspěšnou sérii zastavili svěřenci trenéra Šlégra až v posledním hraném kole, kdy na svém ledě porazili Hradec Králové v divokém utkání plném zvratů 6:5. Na první venkovní body Verva stále čeká. Vyválčí je ve středečním podkrušnohorském derby?

Změny v kádru Litvínova

Příchody:
David Honzík, Adam Jánošík, Karel Kubát, Jiří Říha, David Štich

Odchody:
Michael Petrásek, Roman Graborenko, Marek Trončinský, Ladislav Romančík, David Tůma

Před sezonou vyhlásil Litvínov jasný cíl – dostat se do play off. Loňskou sezonu vyhodnotilo vedení Vervy jako neúspěšnou. Nespokojenost panovala zejména s defenzivou, proto není divu, že došlo ke změnám právě v obraně a na postu brankáře. Skvělou zprávou pro Vervu byl jednoznačně návrat Karla Kubáta. Ofenzivní obránce se vrátil z nevydařené KHL štace. Ze stejné soutěže dorazil Adam Jánošík, který by měl zvýšit důraz. Ze stejného důvodu přišel také David Štich. Posledním novým obráncem v litvínovském dresu je Jiří Říha, který přišel z Kladna, kde prožil velice produktivní sezonu. Brankářskou jedničku, Jaroslava Januse, doplnil David Honzík, který ve středu zamíří do známého prostředí, jelikož v Karlových Varech prožil významnou část mládežnické kariéry a nakoukl zde i do dospělého hokeje. V posledním zápase vychytal výhru proti Mountfieldu, je tedy pravděpodobné, že dostane důvěru i ve středečním derby.

Ani v ofenzivě to není úplně ono. Útočně laděný celek zatím vstřelil jen 16 branek, což je druhý nejnižší počet z celé extraligy. Nejlepším střelcem Vervy je zatím nestárnoucí veterán Viktor Hübl, který má na svém kontě 3 přesné zásahy. V tabulce okupují Severočeši, s 6 získanými body, předposlední místo. I proto se začalo v zákulisí hovořit o možné změně trenéra. Šéfem střídačky ale zatím stále zůstává Jiří Šlégr.

Z karlovarských řad

Karlovarským hokejistům se podařilo zlomit čtyřzápasovou sérii porážek. Těší jistě dvojnásob, že se to povedlo na ledě úřadujícího mistra z Třince. Energetici předvedli dobrý výkon a sahali po dvou bodech. I konečný bod je ale z dlouhého výjezdu cenný. O to cennější, že si hráči zvedli sebevědomí před klíčovým zápasem, kterým derby vždycky je.

Sestavy z předešlého zápasu

Litvínov Honzík – Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera – Kašpar (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Jarůšek, M. Hanzl, Petružálek – Jurčík, Helt, Trávníček (C) – Myšák, J. Mikúš, Gerhát – Zygmunt
Karlovy Vary: Bednář – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Gorčík, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Související články

Ohlasy k zápasu | čt 10.10.2019

Dominik Graňák: Jsme rádi, že máme dva body