HC Energie Karlovy Vary

Dominik Graňák: Jsme rádi, že máme dva body

Z prvního podkrušnohorského derby v sezoně se radovala domácí Energie. Té ale chyběly necelé 2 minuty před koncem zápasu, aby získala plný počet bodů. Díky prodloužení však urvala cenné dva body, za které je rád i slovenský obránce Dominik Graňák.

Dominiku, ukončili jste šňůru pěti proher v řadě, jaké jsou pocity?
Jsou pozitivní, z toho že jsme vyhráli konečně. Zápas byl dost vybojovaný, na sledování to asi moc nebylo. Když to porovnám s posledním zápasem v Třinci, tam byl náš výkon lepší, ale sebrali jsme jen jeden bod. Z tohoto pohledu je pozitivnější tento zápas.

Nabudil vás bod získaný z ledu Třince?
Myslím, že ano, můžu o tom jen polemizovat. Nevím, jak by to vypadalo, kdybychom ten bod neměli, ale asi to nabudilo, protože předtím jsme měli sérii proher, kde jsme nezískali ani jeden bod. Myslím že nám trochu pomohl jednak ten bod a jednak, že jsme uhráli vyrovnaný zápas proti silnému soupeři.

Do první třetiny jste nastoupili velmi aktivně, hráli jste dnes hru, kterou jste chtěli?
Nevím, necítil jsem se moc dobře, takže se to subjektivně hodnotí. Možná když se zeptáte někoho jiného z týmu, dostanete jinou odpověď. Zápas byl trochu rozhádaný, bylo tam hodně nepřesností, hodně ztrát. Takže jsme rádi, že máme dva body.

V té samé třetině se Vám nešťastnou náhodou podařil vstřelit vlastní gól, co se tam stalo?
Nevím, jestli to byl vlastní gól. Myslím si, že jsem trefil hokejku Jakuba Petružálka a jak ten gól vypadal jsem už neviděl. Viděl jsem, jak Petružálek jede napadat a čekal jsem že půjde za bránu, kde byl puk. Chtěl jsem ho co nejrychleji vytáhnout a rozehrát, ale střetli jsme se tam nastejno s Filipem Novotným, když se vracel do brány. Jak jsem předtím udělal to rozhodnutí, nebyl jsem potom schopný zareagovat a buď jsem to přihrál Petružálkovi nebo jsem to trefil Filipovi do nohy, to už nevím. V každém případě to byla moje velká chyba. Bylo dobře, že jsme se do zápasu rychle vrátili a během druhé třetiny jsme ho otočili. Škoda jen, že potom v té třetině bylo mnoho nepřesností.

Ve druhé dvacetiminutovce rozhodčí neuznali gól. Rozhodilo vás to, nebo jste zachovali chladnou hlavu?
Přiznám se, že jsme zachovali chladnou hlavu. Já jsem byl přesvědčený, že ten gól byl. Musím říct, že asi neznám úplně přesná pravidla, protože člověk vidí mnoho podobných gólů, které jsou uznávané, ale myslím si, že rozhodčí se snaží dělat svoji práci jak nejlépe umí a z nějakého důvodu ho neuznali. Říkali, že tam byl nějaký kontakt s brankářem. I když jsem nebyl tak blízko, ale byl jsem na ledě a viděl jsem, že ten puk zůstal volný, je tu pravidlo, že člověk se nesmí dotknout brankáře, když chce dorážet. Je to škoda. Z mého pohledu to mohl být gól, ale nebyl.

Poslední dobou se třetí třetiny zdají být prokleté, čím to je?
To ani nevím. Je pravda, že s Brnem jsme ztratili zápas ve třetí třetině. Možná, když už cítíme, že body jsou na blízku, přestaneme hrát a nebo jak hrajeme pět fází před tím, jak jsem už říkal, že to nebylo úplně ideální. Máme to v hlavách, nedokážeme se uvolnit, v některých momentech se příliš snažíme, rozdvojujeme se, zbytečně si pomáháme a potom otvíráme nebezpečné prostory. Litvínov má hodně takových hráčů, kteří umí využít i malé zaváhání, velmi ofenzivně laděné. Je to škoda, už zbýval kousek do konce, kdy jsme mohli mít 3 body.

Napomohlo vám to, že jste si prodloužení vyzkoušeli v Třinci?
Nevím, i když je pravda že to bylo podobné. V Třinci jsme měli také přesilovku, z které jsme nic moc neudělali. Tentokrát se nám to také vyloženě moc nepodařilo, ale skvělý byl Petr Koblasa, dal krásný gól a nám důležitý bod. Takže ano, s tímto systémem, kdy se v prodloužení hraje 3 na 3, je dobré mít takovou zkušenost. Sezona je dlouhá, je velká pravděpodobnost, že ještě nějaké prodloužení budeme hrát.

Děkuji za rozhovor!

Související články