HC Energie Karlovy Vary

Pohořeli jsme v koncovce, hodnotí zápas s Bruslaři Flek

Jakub Flek, autor jednoho ze dvou gólů energetiků na ledě Mladé Boleslavi. Ani jeho sedmá trefa v sezoně však nestačila na vítěství Karlových Varů.

Jakube, co říct k zápasu s Mladou Boleslaví?
Snažili jsme se vyvarovat špatnému vstupu do utkání. Bohužel se nám to nepovedlo a první třetinu jsme opět prohráli. Proti každému mužstvu se zápas těžko dohání. S Hradcem se nám to sice povedlo, ale s Mladou Boleslaví jsme bohužel tahali za kratší konec.

V závěrečné dvacetiminutovce jste si vytvořili šance, co chybělo ke karlovarskému úspěchu?
Chyběly góly. Šance jsme měli. Po vyrovnání jsme sahali, ihned na začátku třetí třetiny jsme neproměnili penaltu. Byť nás první minutu drželi domácí pod tlakem, tak se nám povedlo ujet dva na jednoho, ale bohužel jsme neproměnili. Pohořeli jsme v koncovce.

Nenabudilo vás trochu vyloučení Václava Skuhravého? Ihned poté se vám podařilo skórovat...
Podle mě tohle nikdy nikoho nenabudí, když váš hráč odejde na trestnou lavici nebo do kabiny. Chtěli jsem do třetí třetiny nastoupil s plnou vervou. Ovšem rozhodla naše špatná koncovka.

Jaký je váš pohled na vyloučení kapitána Energie?
Já se musím přiznat, že jsem tu situaci vůbec neviděl. Vůbec netuším, co se tam stalo. Venca akorát říkal, že se to stalo po buly, kotouč byl za rozhodčím. A jestli se rozjel, nebo jestli došlo k nějakému kontaktu, tak rozhodčí to neustál. Osobně jsem to ale neviděl, takže to nemůžu vůbec hodnotit.

Brankář domácích byl v utkání velkou překážkou...
On chytá skvěle. Předvádí to od začátku sezony. Mladou Boleslav drží a chytá výborně. Poslední dva zápasy snad neinkasoval jediný gól, pokud se nepletu. V Extralize je každý gólman kvalitní a s námi byl bohužel lepší, než my.

Pak se vám jej podařilo prostřelit zpoza branky...
Odražený kotouč byl za brankou a klepal se, tak jsem si ho nechtěl nechávat na holi. Periferně jsem viděl, že je tam připravený Rachna, který sjíždí před bránu. Přiznám se, že jsem do puku jen plácnul, aby letěl před tu branku a hodil to na Rachnu nebo se nějak odrazil. Nechtěl jsem nic moc vymýšlet. Se štěstím tam kotouč nějak propadl sám, nebo odrazem.

Proti Brnu nebo Třinci jste vyhráli vysokým rozdílem. Zvýšily vám takové výhry sebevědomí?
Vždycky vám zvedne sebevědomí, když porazíte takhle silného soupeře, navíc když se hraje na jejich ledě. Od zápasu s Třincem nejsou naše vstup do zápasů vůbec dobré. Musíme se na to víc soustředit a nepouštět soupeře tak lehce do vedení. Potom se utkání těžko otáčí.

Máte v zádech třetí prohru v řadě a šesté místo začíná pomalu odskakovat…
Každá prohra nás mrzí, navíc když cítíte, že jste soupeře mohli porazit. Je hromada zápasů ještě před námi a nemá cenu řešit, jestli se vzdalujeme od šestého místa, nebo jestli nám někdo dýchá na záda. Zbývá hodně kol do konce sezony a my musíme naše prohry hodit za hlavu, nesoustředit se na to, že se nám pár zápasů nepovedlo. Jednu sérii proher jsme už měli, následně jsme dokázali vyhrát se silnými mužstvy. Musíme to teď zkrátka hodit za hlavu a připravit se na milion procent na utkání s Vítkovicemi, který bude na našem ledě pro nás hodně důležitý.

Mladá Boleslav nastoupila v netypicky fialových dresech, nebyl to pro vás nezvyk?
Ne, pro nás to bylo naopak možná ještě i lepší (smích). Protože s Mladou Boleslaví máme hodně podobné barvy, takže jsme se aspoň na ledě rozeznali.