HC Energie Karlovy Vary

Nejmenší energetici ukončili sezonu na tradičním Kolováku. Fandili i Kotvan s Hladonikem

Nejmladší karlovarští hokejisté oficiálně zakončili sezonu 2019/20 na tradičním Kolováku. Běh, kterého se zúčastnili jak malí hráči, tak i jejich rodiče, je již každoročním finišem za uplynulým hokejovým ročníkem.

Páteční odpoledne přilákalo ke Kolovskému rybníku i za nepříliš příliš pěkného počasí na osm desítek malých hokejistů včetně jejich rodičů a nejbližších příbuzných. Na malé účastníky čekal běh kolem rybníka, jako zaslouženou odměnu pak kluci a holky (ale také jejich rodiče!) za absolvovaný závod dostali medaili. Sezona 2019/20 tak byla pro ně oficiálně ukončena.

„Já jsem si to moc užila, ale především doufám, že si to užily děti a rodiče, pro které se to dělá. To je ta největší odměna,“ říká k tradiční akci její hlavní organizátorka a hlavní trenérka přípravkových kategorií Blanka Jiskrová.

Trenérka, která se před několika dny dostala do předfinálového výběru ankety Díky, trenére, se dále rozpovídala o samotné akci.

„Rodiče mají vždy na výběr ze dvou nebo tří míst, kde tu akci uděláme. Neříkám, že jsme tu byli pokaždé, ale velice rádi se sem vracíme. Tohle místo má takovou svou atmosféru. Děti necháme přirozeně si hrát v přirozeném prostředí. Je to takové příjemné rozloučení a možná zároveň i nový začátek, protože si s lidmi povídáme, kdy se zase sejdeme a co budeme dělat. Je to taková třešnička na dortu, když se na konci sezony neformálně sejdeme a popovídáme si,“ říká sympatická trenérka.



Během páteční akce se děti kromě medailí za uběhnutý závod dočkaly také další odměny. Tradiční Kolovák totiž jako každý rok navštívili i hráči A-týmu. Premiéru na závěrečné akci nejmenších hokejistů si letos odbyli karlovarští nováčci, obránce Oldrich Kotvan a útočník Jan Hladonik. Oba hráči se dětem podepisovali a se zájemci se i ochotně vyfotografovali.

„Bylo to pro nás super zpříjemnění pátečního odpoledne, byli jsme tu s dětmi, byla tu výborná atmosféra, moc se mi to líbilo. Je to výborné pro děti i rodiče, že se tu všichni společně potkají a může tu vzniknout společná parta,“ sdělil své dojmy z Kolováku bývalý třinecký útočník Jan Hladonik.

Na nejmenší karlovarské hokejisty nyní čeká zasloužené volno. K prvním společným tréninkům se zase sejdou v průběhu srpna.

Nábor do přípravky

Do hokejové přípravky se můžete přihlásit kdykoliv během roku. Čeká na vás tým složený z profesionálních trenérů a nadšených dobrovolníků, kteří pro vás i vaše děti po celou sezónu připravují mnohé zábavné aktivity na ledě, v tělocvičně, na hřišti i ve volné přírodě. Lední hokej není v Karových Varech pro malé hráče drahým sportem. HC Energie zapůjčí první brusle a daruje první hokejku. Zaplatíte 500,-Kč a Vaše dítě může navštěvovat 2x týdně výuku bruslení a 1x týdně hodinu všeobecné sportovní přípravy v tělocvičně.
Další informace o naší hokejové drobotině najdete na pripravka.hokejkv.cz. Kontaktní osobou pro nábor a práci v přípravce je Mgr. Blanka Jiskrová (tel. 777 207 215, e-mail jiskrova@hokejkv.cz).

Fotogalerie