HC Energie Karlovy Vary

Junioři absolvovali soustředění na Božím Daru. Radil jim i olympijský medailista Lukáš Bauer!

Karlovarští junioři mají v nohách čtyřdenní soustředění na Božím Daru. Od čtvrtka do neděle polykali svěřenci trenéra Václava Eismanna vydatné tréninkové dávky, ve vysokohorském prostředí na ně čekal i neoblíbený výběh sjezdovky na Neklid. S přípravou na novou sezonu jim radil i nečekaný host, olympijský medailista z Turína v běhu na lyžích Lukáš Bauer!

Čtyři dny v krásném horském prostředí čekaly na karlovarské juniory. O co více přidala příroda na kráse, o to méně přívětivá už byla ale s počasím, které si připravila pro mladé energetiky. Vydatný déšť tak ještě o něco ztížil juniorům už tak náročné soustředění. Místo venkovních hřišť tak museli zpočátku využívat vnitřních prostorů v nedalekém Perninku.

„Vzhledem k podmínkám, které byly složité, protože počasí nám opravdu nepřálo, tak nakonec se soustředěním můžeme být spokojení. Chtěli jsme se věnovat hlavně rychlostně silovému zatížení a anaerobnímu zatížení s důrazem na prověrku charakteru hráčů v těžkém laktátovém tréninku. Měli jsme cíl, který jsme hlavně z objemové stránky chtěli splnit, a to si myslím, že se nám až na jednu výjimku podařilo,“ zhodnotil spokojeně průběh čtyř dnů v Krušných Horách Václav Eismann, hlavní trenér karlovarských juniorů.


🏋️ | Ještě jeden pohled na soustředění juniorů na Božím Daru 💪 Více videí na Instagramu naší mládeže 👉 instagram.com/mladezHCE

Zveřejnil(a) Karlovarský mládežnický hokej dne Sobota 20. června 2020

Tomu se k tradičnímu soustředění, které se v letošním roce přestěhovalo ze Stříbrné na Boží Dar, sešel takřka kompletní kádr. Z přípravy A-týmu se Eismannovi připojila i osmička juniorů, které letní přípravu zatím s juniory neabsolvovala.

„Po dohodě s trenéry Áčka jsme se rozhodli, že tuhle akci absolvují s námi, protože je jasné, a to teď nechci vůbec spekulovat, že některé hráče budeme v sezoně využívat v pro nás velice náročné sezoně vzhledem k počtu sestupujících. Chtěli jsme je tu mít s námi, protože během celého přípravného období jsme s nimi v kontaktu nebyli,“ uvedl na dresu brankářů Adama Horáka a Patrika Hamrly, obránce Davida Turečka a útočníků Lukáše Adámka, Víta Jiskry, Tomáše Křehlíka, Adama Křemena a Davida Novotného.

Na všechny hráče, jak už bylo zmíněno, čekala kromě uvedených rychlostních a silových tréninků a nepříjemných výběhů na nedalekou sjezdovku, ještě třešnička v podobě závěrečného nedělního tréninku. Ten pro ně totiž připravil a vedl stříbrný olympijský medailista z Turína 2006 a majitel stejně cenného kovu z MS v Liberci 2009 Lukáš Bauer! „Pro kluky to bylo, už jen z motivačních důvodů, dobré, mít vedle sebe úspěšného olympionika. To byl hlavní cíl,“ uvedl ke zpestření božidarské dřiny Eismann.



Trénink s karlovarskými juniory si užil i sám bývalý elitní běžec na lyžích Lukáš Bauer. „Spolupráce se zrodila úplně náhodou. S Lukášem Mensatorem se známe delší dobu a tím, že kluci bydleli tady na Božím Daru padesát metrů od mého domu, tak je napadlo mě oslovit. Shodou náhod a okolností jsem byl doma mezi svými soustředěními. Ze začátku se mi do toho úplně nechtělo, protože jsem hodně lenivej. Pak jsem tu hozenou rukavici ale sebral a vymysleli jsme trénink zaměřený na dynamiku. Myslím, že klukům jsem ukázal trošku jiný trénink, než standardně dělají. Věřím tomu, že na konci soustředění to pro ně bylo oživení, ale bylo vidět, že už dostali zabrat, protože byli unavení,“ zhodnotil Bauer společný trénink.

„Pro mě to bylo nové v tom, že já mám tým sedmi reprezentantů a tady na mě bylo 29 hokejistů, ta síla kabiny je trochu jiná. Myslím si ale, že jsem to odřídil dobře a nebál jsem se hráčům něco říct. Snažili se a bylo to super,“ uvedl Bauer v místě, kde s lyžováním začínal, na Jahodové louce kousek za Božím Darem.



Úspěšně absolvované soustředění zhodnotil za kabinu i jeden z těch, kterých se týkalo, kapitán týmu Vít Jiskra. „Bylo to náročné jako každý rok, ale naštěstí už to máme za sebou. Nejtěžší byly, tak jako každý rok, sjezdovky, které byly letos ještě těžší než na Stříbrné. Ty nám daly opravdu zabrat,“ popsal čtyřdenní dril útočník, který už má za sebou i premiéru v nejvyšší tuzemské soutěži.

Soustředěním na Božím Daru ale juniorům ještě letní příprava nekončí. Společný dril je čeká ještě další tři týdny, na závěr by se pak měli karlovarští mladíci podívat i na led do nedalekého Ostrova.