HC Energie Karlovy Vary

Bednář: Pro mě těžký zápas, za vítězstvím jsme si ale šli od začátku

Jednu ze změn před střetnutím s Kometou Brno učinili karlovarští trenéři mezi třemi tyčemi. K dispozici nebyl Filip Novotný, kterého zastoupil mladý Jan Bednář. Odchovanec Energie zvládl náročný duel skvěle a třiceti zákroky přispěl k zisku plného počtu bodů.

Honzo, zaznamenal jste své druhé vítězství v sezoně. Jaký to pro vás byl zápas?
Byl to pro mě dost těžký zápas, protože oni neměli moc střel. Myslím, že za tím vítězstvím jsme si šli od začátku, od začátku jsme byli lepší mančaft. Moc nám to tam nepadalo, ale nakonec jsme rádi za tři body.

Už jste to nakousl. Energie nebývá mužstvem, které soupeře přestřílí. Jak vy zvládáte taková utkání, kdy na vás jde méně střel?
Je to těžké, hlavně tu třetí třetinu tam neměli vůbec nic. Já jsem tam prostě jenom celou třetinu stál. Je to těžké, že si na to nesáhneš, ale také psychicky – aby ses nerozptyloval, aby ses soustředil na každý puk. Je to rozhodně těžší, než když je tam těch střel více a člověk je v zápřahu. Jsem ale rád, že jsme to nakonec zvládli.

Celý tým se teď veze na vítězné vlně. Přenáší se to poté i na jednotlivce?
Samozřejmě, ti jednotlivci nevyjdou najevo bez toho, aniž by hrál dobře celý tým. Za mě můžu říct, že jsem hrozně rád, že teď vyhráváme a jenom doufám, že to v neděli bude pokračovat.

#KVAvKOM
JanBednář
brankář
MIN 60
Z 30
IG 2
%Z 93,75

Kdy jste se dozvěděl o startu proti Kometě?
Dozvěděl jsem se to ráno před zápasem, kdy mi trenéři řekli, že budu chytat, protože je Novotňák (Filip Novotný) mimo. Bral jsem to jenom pozitivně a připravil jsem se na to tak, jak nejlépe jsem uměl.

Váš předchozí start byl ten nešťastný proti Třinci. Jak vy osobně zapomínáte na takové zápasy?
Samozřejmě to má člověk po zápase v hlavě. Mám spoustu lidí, se kterými si o tom mohu promluvit, takže v tomto problém není. Probral jsem to s člověkem, s nimž komunikuji v Detroitu, ten mi k tomu řekl své. Trenéři tady mi k tomu řekli své, já jsem si samozřejmě také něco vyčítal. Ale nový den, nová síla, hodil jsem to za hlavu a jdeme dál.

Gólmanskou dvojici proti Brnu doplňoval mladý kolega Patrik Hamrla. Vnímáte rozdíl oproti tomu, když je tam s vámi Filip Novotný?
Já to moc nevnímám, snažím se soustředit sám na sebe a nerozptylovat se ničím okolo. Samozřejmě je to mladý kluk, který dostane šanci stejně tak, jako jsem ji dostal já. Bude jenom na něm, jestli ji využije, nebo ne. Novas je jednička, o tom se nemusíme bavit, ale pokud já nebo Hamr naskočíme, tak bychom chtěli co nejvíce pomoct tomu týmu a pokud možno si vysloužit nějakou další šanci do dalších zápasů.

V neděli je na programu tradiční derby proti Plzni. Jak to berete vy jakožto zdejší odchovanec?
Derby bude určitě v něčem jiné tím, že na zimák nemohou diváci. Bude to vyhrocený a extrémně těžký zápas. My se na to musíme dobře připravit. Doufám, že tu vítěznou sérii prodloužíme.

Máte nějaké novinky ohledně setrvání v Karlových Varech?
Nevím, čekám na nějaké další, nové info z Kanady. Teď nic nepřichází, takže jsem tady a chci co nejvíce pomoct týmu.

Byla komunikace s karlovarským vedením jednoduchá, když vám nebylo umožněno odletět do Kanady?
Já bych jim chtěl hrozně poděkovat, protože už jsem vlastně měl jednou odlétat, ale zase se to nepovedlo. Oni mi podali pomocnou ruku, řekli mi, že tu můžu trénovat a potom, když se znovu rozběhla soutěž, se mnou znovu podepsali smlouvu. Jsem moc rád, že tu mohu být a nějakým způsobem pomáhat tomu týmu.

Související články

Preview k zápasu | čt 19.11.2020

Opět doma! Do Varů míří brněnská Kometa