HC Energie Karlovy Vary

Opět doma! Do Varů míří brněnská Kometa

Karlovarská Energie se po dvou venkovních zápasech vrací na svůj led. Dokázala uspět v Litvínově i Hradci Králové a získala důležitých šest bodů do tabulky. Doma to ale zatím až taková sláva není. Uspěje Energie proti trápící se Kometě? Utkání startuje v pátek od 17:30.
permanentkáři jej mohou sledovat zdarma na Hokejka TV.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

Z tábora soupeře

Úvod sezony brněnské Kometě nevyšel. Z osmi odehraných zápasů má na kontě pouze osm bodů. Tříbodové vítězství přitom zapsala pouze jednou, když na domácím ledě porazila Mladou Boleslav. Zbylé body vybojovali svěřenci trenéra Zábranského v prodlouženích, respektive samostatných nájezdech. Klub, který má tradičně ty nejvyšší sportovní ambice, rozhodně pomýšlel na lepší start soutěže.

Nutno podotknout, že si jihomoravský celek vybral krutou daň. V úvodu sezony nemohl využít elitního centra Holíka, který byl na marodce. Stejně tak se musela Kometa obejít bez střelce Muellera. Na soupisce nebyl v posledním utkání na ledě Pardubic ani obránce Bartejs. Naopak první dva jmenovaní už by v pátek měli být trenéru Zábranskému k dispozici, což není pro energetiky rozhodně pozitivní zpráva. Pozor si budou muset dát hlavně v oslabeních. Přesilovková letka Komety totiž stále patří k nejlepším v lize. Dosavadní čísla sice nevypadají ideálně, ale možná za to mohou právě dosavadní absence klíčových hráčů.

Třicet hráčů už v letošním ročníku nastoupilo v dresu Komety do alespoň jednoho utkání. To je zatím nejvíce ze všech týmů. Majitel a zároveň trenér Brna, Libor Zábranský, je tímto pověstný. Jeho zatím poslední posilou je kanadský útočník Brandon DeFazio. Dvaatřicetiletý forvard by si měl svou premiéru v dresu Komety odbýt právě na karlovarském ledě. Týmovou produktivitu zatím vede jiný cizinec. Konkrétně sedmibodový rakouský reprezentant Peter Schneider (6+1). O bod méně nasbírali Petr Holík (1+5) a Jakub Klepiš (1+5).

💥 | Výhrou na ledě Mountfield HK karlovarští hokejisté přepsali klubovou historii, když se jim vůbec poprvé podařilo...

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Středa 18. listopadu 2020

Energetici na vítězné vlně!

Karlovarští hokejisté zažívají odlišné pocity než jejich páteční soupeř z Brna. Sezónu rozjeli skvěle. Vyhráli tři poslední utkání, z toho dvě na venkovních kluzištích. Venku se Energii daří skvěle. Vyhrála tam zatím všechny čtyři dosavadní zápasy, čímž vytvořila rekord v novodobé klubové historii. Nyní se ale soustředí na dva důležité domácí duely. Po Kometě ji totiž čeká derby s Plzní.

Páteční utkání bude pro spoustu hráčů na obou stranách specifické. Netřeba připomínat karlovarskou historii u Ondřeje Němce, Michala Gulašiho a Martina Zaťoviče. Ale i v západočeském mužstvu je několik hráčů z jihomoravské metropole. Zvýšenou motivaci do utkání bude mít jistě Tomáš Vondráček, který v Brně slibně načal svou extraligovou kariéru. Na hostování z Komety je v Karlových Varech také Dalimil Mikyska. Hlavní pozornost ale bude upřena Liboru Zábranskému. Syn majitele Komety je totiž druhým nejproduktivnějším obráncem Energie. Vstřelil již tři branky a hraje ve velké formě. V nedávném rozhovoru přiznal, že je s otcem v kontaktu spíše v osobní rovině a hokej příliš neřeší. V pátek se však proti sobě postaví vůbec poprvé v kariéře a pro oba to jistě bude velký zážitek. Kdo se bude radovat z vítězství?

Jak se na utkání těší karlovarský obránce? ,,Já se na zápas velmi těším, proti nám bude stát kromě táty také bratranec (Jakub Brabenec - pozn. redakce). Nějaké hecování rozhodně proběhne. Já ale doufám, že utkání zvládneme a vyhrajeme." Dvacetiletý bek začal sezónu v Kometě, až poté se přesunul na západ. Brněnský kádr ale velmi dobře zná. ,,Jejich největší síla je rozhodně ve zkušenostech a útoku. Musíme si dát pozor hlavně na jejich první formaci, která už hraje kompletní a má neskutečnou kvalitu." Stejně tak ale věří v kvalitu svého aktuálního mužstva a ví, že herní projev, který předvádí, nebude Kometě sedět. ,,Chceme uspět naší rychlou hrou do útoku, která nám teď vychází," dodává dvacetiletý obránce na závěr.

O utkání s Tomášem Mariškou

Energetici vybojovali v posledních třech zápasech devět bodů. Mají formu, na kterou by určitě chtěli navázat už v pátek proti Kometě.,,Jsme nesmírně rádi, že nám poslední utkání vyšla. Rozhodně ale nechceme polevit. Daří se nám hrát svoji hru, dodržujeme věci, které si řekneme a to je velmi pozitivní. Stále platí, že se soustředíme zejména na svůj výkon, než výkon a hru soupeře," shrnuje karlovarský asistent.

Kometa Brno není v ideálním rozpoložení. Po osmi odehraných duelech má na kontě osm bodů. V kádru již protočila přes třicet hráčů, což je nejvíc ze všech extraligových týmů. ,,Výkon Komety jde stále nahoru. Dokázala dobře posílit, navíc se ji z marodky vrací klíčoví hráči. Nečeká nás rozhodně nic jednoduchého. My ale chceme navázat na poslední výkony a odnést si z utkání všechny tři body," chválí pregresivní trenér svého soupeře závěrem.

Statistiky

HC Energie Karlovy Vary
Utkání v extralize 9 - 6 - 0 - 0 - 3 - 26:26 - 18 b
Průběžné umístění
6. místo
10.
6.
Průměrná návštěvnost 0 diváků 0 % kapacity stadionu
Nejproduktivnější hráči
Jméno Z G A B
1. David Kaše 7 2 6 8
2. Jakub Flek 9 6 1 7
3. Petr Koblasa 8 4 2 6
4. Petr Šenkeřík 9 0 5 5
5. Ondřej Beránek 9 3 1 4
Nejlepší střelec Jakub Flek - 6 branek
Nejlepší nahrávač David Kaše - 6 asistencí
Nejlepší v +/- Jan Hladonik, Michal Plutnar, Dominik Graňák - +4 body
Nejtrestanější hráč Tomáš Redlich - 29 TM
Brankáři
Jméno ZPočet odchytaných zápasů Úsp.Procentuální úspěšnost zákroků G/ZPrůměr obdržených branek na zápas SOPočet vychytaných čistých kont
1. Filip Novotný 8 93,20 % 2,27 1
2. Jan Bednář 2 82,61 % 5,27 0
Úspěšnost přesilovek --,- % (--. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení --,- % (--. místo v extralize)
Bodový zisk
Vše Doma Venku Posl. 10 záp.
66 % 40 % 100 % 66 %
18 b 6 b 12 b 18 b
I. II. III. IV.Zisky po čtvrtinách základní části
66 % -- -- --
18 b -- -- --
HC Kometa Brno
Utkání v extralize 8 - 1 - 2 - 1 - 4 - 20:26 - 8 b
Průběžné umístění
9. místo
10.
6.
Průměrná návštěvnost 0 diváků 0 % kapacity stadionu
Nejproduktivnější hráči
Jméno Z G A B
1. Peter Schneider 8 6 1 7
2. Jakub Klepiš 7 1 5 6
3. Petr Holík 5 1 5 6
4. Luboš Horký 8 2 2 4
5. Tomáš Vincour 8 2 2 4
Nejlepší střelec Peter Schneider - 6 branek
Nejlepší nahrávač Jakub Klepiš, Petr Holík - 5 asistencí
Nejlepší v +/- Libor Hájek - +2 body
Nejtrestanější hráč Martin Zaťovič, Daniel Rákos, Ondřej Němec, Silvester Kusko, Michal Gulaši - 6 TM
Brankáři
Jméno ZPočet odchytaných zápasů Úsp.Procentuální úspěšnost zákroků G/ZPrůměr obdržených branek na zápas SOPočet vychytaných čistých kont
1. Karel Vejmelka 5 88,08 % 3,61 0
2. Lukáš Klimeš 3 92,78 % 2,33 0
Úspěšnost přesilovek --,- % (--. místo v extralize)
Úspěšnost oslabení --,- % (--. místo v extralize)
Bodový zisk
Vše Doma Venku Posl. 10 záp.
33 % 41 % 25 % 33 %
8 b 5 b 3 b 8 b
I. II. III. IV.Zisky po čtvrtinách základní části
33 % -- -- --
8 b -- -- --

Poslední utkání

Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše), 12. D. Kaše (Šenkeřík), 30. O. Beránek (Pulpán, Zábranský), 35. Zábranský (Kohout, Pulpán).

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Svačina (Mandát), 28. Tybor (Camara, Claireaux) – 53. Zaťovič (P. Holík). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 22:22 (5:6, 13:4, 4:12). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Související články