HC Energie Karlovy Vary

Čtvrté vítězství v řadě, Energie přestřílela Kometu

Páteční večer nabídl karlovarskou střelnici, domácí hokejisté na soupeře z Brna vyslali hned 55 střel, z čehož se ujaly čtyři. A jelikož to bylo o dvě více než u soupeře, mohli energetici slavit už čtvrté vítězství v řadě, což rozhodně pomůže po psychické stránce před nedělním derby. Hned tři kanadské body zapsal Ondřej Beránek, který v zápase překonal hranici 100 bodů v karlovarském dresu.
Tipsport extraliga, 19. kolo, pá 20.11.2020
Karlovy Vary
Kometa Brno
4:2
0:0, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 22. O. Beránek (Pulpán, T. Mikúš), 39. Lauko (O. Beránek), 51. O. Beránek (Pulpán, Zábranský), 60. Vondráček (Plutnar)– 36. F. Král (Mueller, Freibergs), 53. Plášek ml. (Rákos, Schneider).
Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda
vyloučení2:7
využití2:0
oslabení1:0
střely na branku55:32
zblokované střely17:10
hity2:3
vhazování30:35
Karlovy Vary: Bednář – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, M. Kadlec, Vondráček (C).
Kometa Brno: Klimeš – Freibergs, O. Němec (A), Pyrochta (A), Svozil, Hájek, J. Zbořil, F. Král – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller – DeFazio, Rákos, Schneider – Plášek ml., Brabenec, L. Horký – Kunc, Süss, Gajarský.

Komentář k utkání

Karlovy Vary vstoupily do pátečního zápasu proti Kometě s několika změnami v sestavě. Kvůli drobným zdravotním potížím chyběl Filip Novotný, jehož místo zaujal Jan Bednář, a také Václav Skuhravý, i díky čemuž mohl dostat další šanci Martin Kadlec. I on byl mezi těmi aktivní, kteří na Kometu vlétli hned od úvodních minut. Energetici si snažili tvořit pěkné šance, střelbou navíc také rozhodně nešetřili. V bráně Brna se totiž objevil Klimeš a měl plné ruce práce po celý zápas. Energetici na něj ale dlouho nemohli najít recept, hbitý brankář pokryl každý puk a i když se jich spousta odrážela, Karlovarští ani tak neměli v zakončení štěstí. Nepomohly tomu ani hned tři, jindy výborné přesilové hry. Po první části se tak hrálo bez branek.

Do druhé části nastupovali energetici v pokračující čtyřminutové přesilovce, kterou se jim těsně před koncem podařilo využít. Ondřej Beránek si po vhazování sjel před branku pro přesnou Pulpánovu přihrávku a otevřel skóre. Havlíčkobrodský odchovanec tímto gólem zároveň dovršil 100. bod v dresu Karlových Varů. Jedna branka ale energetikům nestačila a i dále na soupeře silně tlačili a vysílali jednu střelu za druhou. Takto střelecky aktivní karlovarští hráči už dlouho nebyli. Místo vytoužené druhé branky ale přišlo srovnání skóre, přesnou střelu od modré zaznamenal brněnský Filip Král a vstřelil svou první branku v Tipsport extralize.

Naštěstí však nebylo všem dnům konec. První šanci na zvýšení skóre měl David Kaše, při svém úniku na branku byl faulován, trestné střílení ale neproměnil. Energetici se následně ale dostali do hry, Beránek ťukl puk pod sebe na zcela volného Jakuba Lauka, který propálil Klimeše a krátce před sirénou poslal Energii do vedení.

Kometa přinesla do závěrečné periody trochu zvýšené tempo, omlazené sestavě ale chyběly hlavně herní zkušenosti, což bylo znát v důležitých situacích a při vyloučeních. V polovině třetí části totiž přišel už sedmý trest, následnou přesilovku navíc energetici využili. Pulpán vypálil od modré a na kruzích stojící Ondřej Beránek puk tečoval přesně k tyči. Bohužel pro energetiky dvougólové vedení nevydrželo dlouho, Karel Plášek o minutku později snížil z dorážky. Kometa si dlouho nemohla vytvořit tlak, až jim minutu a půl před koncem darovali energetici darovali přesilovou hru. Brněnští do ní šli bez brankáře a to se jim nevyplatilo, prázdnou branku totiž trefil Tomáš Vondráček. Karlovy Vary tak zvítězily ve čtvrtém zápase v řadě a posílili si sebevědomí před nedělním derby.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Čekali jsme těžké utkání, to se potvrdilo. Bylo to vyrovnané, ale řekl bych, že se nám docela povedl vstup do utkání. Po většinu utkání jsme byli aktivnější, ať už pohybem nebo střelecky. Škoda, že se nám nepodařilo proměnit více našich příležitostí, mohli jsme mít zápas trochu víc pod kontrolou. Kometa byla neustále na dostřel, byla nebezpečná, má šikovné a kvalitní útočníky, takže jsme museli až do konce bojovat.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 19.11.2020

Opět doma! Do Varů míří brněnská Kometa