HC Energie Karlovy Vary

Vyrovnaná bitva body nepřinesla, Energie se vrací z venkovního dvojboje s prázdnou

Karlovarští hokejisté neuspěli ani ve druhém venkovním utkání v řadě. S Kometou sice Pešoutova družina sehrála vyrovnané klání a o body usilovala až do poslední minuty, nicméně nakonec se z jihu Moravy vrací s prázdnou. Jedinou branku Energie obstaral útočník Martin Kohout.
Tipsport extraliga, 6. kolo, út 23.2.2021
Kometa Brno
Karlovy Vary
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 13. Zaťovič (Zámorský, Mueller), 43. Mueller (P. Holík, Zámorský), 60. Bondra – 25. Kohout (Vondráček, Skuhravý).
Rozhodčí: Hradil, Pražák – Gebauer, Hlavatý
vyloučení5:2
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku30:21
zblokované střely13:18
hity14:7
vhazování32:31
Kometa Brno: Klimeš – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Plášek ml., V. Němec, Klepiš – Valský, Střondala, Vincour – Bondra, Kusko, Schneider.
Karlovy Vary: Novotný – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán, Kowalczyk – Hladonik, T. Mikúš, Flek – Kulich, Vildumetz, Osmík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček.

Komentář k utkání

Stihlo uběhnout pouhých padesát vteřin od úvodního buly utkání a Kometa mohla slavit vedoucí branku. Ostrostřelec Peter Mueller zvolil před Novotným bekhendové řešení, které zastavila až tyč. První dvacetiminutovka se nesla ve znamení nevyužitých karlovarských početních výhod. Svěřenci Martina Pešouta nevyužili dvě přesilové hry, když postupně zamířili na trestnou lavici domácí Schneider a Klepiš. Po ubráněných oslabení se naopak Brněnští dočkali odměny. Aktivitu v útočném pásmu přetavila ve vstřelený gól elitní formace Komety. Zámorského střelu od modré tečoval před Novotným Martin Zaťovič. Minutu před koncem úvodního dějství měli hosté k dispozici ještě jednu přesilovou hru, ta však zůstala rovněž nevyužitá.

To, co se nepovedlo ve třech předchozích případech, tentokrát energetici dokázali ve druhé periodě. V čase 24:11 pláchl brněnské obraně Tomáš Vondráček, jenž ještě Klimeše nepřekonal, ovšem hned z dorážky se o vyrovnání zasloužil ve formě hrající Martin Kohout. Velkou šanci měl ve 32. minutě na holi ex-karlovarský Martin Zaťovič, kterému předložil perfektní pas Petr Holík. Forvard s dvaadvacítkou na zádech ale neměl před poloprázdnou kleci ideální pozici, a tak nedokázal přesně zakončit. Žádnou další branku však čtyřicet minut herního času nepřinesl.

Třetí část začala velmi zostra. Hned na konci 42. minuty byl na trestnou lavici vykázán Lukáš Pulpán a Kometa dostala možnost druhé početní výhody v utkání. Touto nabídkou domácí nepohrdli. Peter Mueller potvrdil status obávaného střelce a po křižné přihrávce od Petra Holíka nekompromisně našel síť za Novotného zády. Muellerův zásah se nakonec ukázal jako vítězný. Karlovy Vary sice Kometu několikrát dostaly pod tlak v ofenzivním pásmu, nicméně srovnání se nedočkaly. Naopak tříbodovou výhru celku z jihu Moravy potvrdil trefou do prázdné brány Dávid Bondra.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Čekali jsme těžký zápas. Známe sílu Varů, takže jsme se připravili. Klíčové bylo, že jsme využili přesilovou hru a dali jsme na začátku gól ze hry- Ve druhé třetině jsme byli trošku pasivní, kdy se soupeř dostával do hry, bylo tam dost šancí. Ve třetí třetině, když jsme dali gól v přesilové hře na 2:1, tak jsme to, řekl bych, měli pod kontrolou. V závěru vyvinuli tlak, ale naštěstí z toho branku nevstřelili, takže jsme vyhráli za tři body.“

Tomáš Mariška (HC Energie): „Nás mrzí, že jsme nezískali body. Myslím si ale, že jsme tady odpracovali velmi kvalitní a vyrovnané utkání. Domácí měli lepší vstup do utkání, byli aktivnější a šli do vedení. Od druhé třetiny jsme zlepšili hru a vytvářeli jsme si dost šancí, ze kterých jsme potom dokázali vyrovnat. Zlomový moment byl, že jsme z šancí v této fázi utkání nebyli produktivní a nešli jsme do vedení. Tam si myslím, že bychom byli schopni ten zápas uhrát lépe a nějaké body vzít. Bohužel ten gól na odskočení dala Kometa, který využila svou skvělou přesilovou hru. Nebyli jsme produktivní, ale odpracovali jsme velmi dobré utkání."

Fotogalerie

Související články