HC Energie Karlovy Vary

Bez gólů se vyhrát nedá. Energie se vrací z Brna s prázdnou

Energetici vstoupili do nového kalendářního roku soubojem proti brněnské Kometě. V první vyrovnané třetině se neprosadil ani jeden z týmů, ve zbylých dvou pak úspěšně pálili jen domácí. Karlovarští hokejisté se tak poprvé v této sezoně ani jednou neprosadili a z prvního letošního klání se vracejí bez bodu.
Tipsport extraliga, 32. kolo, ne 3.1.2021, DRFG arena
Kometa Brno
Karlovy Vary
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 25. Valský (Mueller, F. Král), 43. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 50. Kusko (Vincour, Zámorský).
Rozhodčí: Jeřábek, Pilný – Axman, Rožánek
vyloučení5:6
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku38:28
zblokované střely11:13
hity4:2
vhazování36:22
Kometa Brno: Vejmelka – F. Král, Zámorský, Bartejs, O. Němec, Gulaši, Mlčák, Freibergs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – Valský, Klepiš, L. Horký – Kusko, Brabenec, Vincour – Bondra, F. Dvořák, Šoustal
Karlovy Vary: F. Novotný – M. Rohan, Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán, Zábranský, D. Mikyska – Lauko, D. Kaše, Flek – Hladonik, T. Mikúš, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý, Vondráček

Komentář k utkání

První třetina zápasu mezi brněnskou Kometou a karlovarskou Energií byla vyrovnaná, menší převahu měli však domácí. O tom vypovídají i statistiky, které tvrdí, že počet střel se po úvodních dvaceti minutách držel na čísle 9:7 ve prospěch Komety. Dobrou šanci měl ve třetí minutě hostující Redlich, ten ovšem nedokázal protlačit kotouč kolem betonu Vejmelky k tyči. Brňané vzápětí hráli přesilovou hru, žádnou pořádnou střeleckou pozici si v ní ale vytvořit nedokázali. Hra se i v dalších minutách přelévala ze strany na stranu. Otevřít skóre mohl Němec, střelou z kruhu však brankáře Novotného nepřekonal. Největší šance pak přišla v patnácté minutě. Valského pokus od mantinelu totiž tečoval Horký a puk následně skákal brankovištěm až se nakonec odrazil od tyče. V závěru třetiny pak dostala Kometa k dispozici další početní výhodu, ovšem i tentokrát zapracovala karlovarská obrana správným způsobem. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Úvodní minuty druhé periody patřily Kometě. Mueller sice nejprve nevyužil skvělé přihrávky před bránu, o chvíli později ovšem zakončil znovu a tentokrát bekhendem. Novotný puk nedokázal udržet a důrazný Jakub Valský jej dorazil do sítě. Další tutovku měl Luboš Horký, ten však povedený pas Klepiše nedokázal přeměnit ve druhý gól domácích. Na druhé straně pak obránce Šenkeřík objel bránu a posílal kotouč do ohně. Tam se nebezpečně odrazil od brusle směrem na Vejmelku. Brněnský gólman však na tuto teč dokázal zareagovat a puk zastavit. První přesilovou hru si zahráli hosté, až na střelu Koblasy z první doprostřed brány ovšem nic závratného nevymysleli. Kometa měla naopak několik velkých šancí. Objevoval se v nich zejména Peter Mueller, po dvou jehož ranách se puk otřel dokonce o tyč a Novotný tak měl štěstí, že v těchto případech neinkasoval.

Třetí dějství odstartovala Energie početní výhodou, obrana Komety si s převahou o jednoho muže v poli ale poradila a naopak udeřila na druhé straně kluziště. Petr Holík nabil na levý kruh Peteru Muellerovi a ten se výstavní ranou o vzdálenější tyč konečně dočkal přesného zásahu v zápase. Podobná situace se opakovala ještě jednou jen s větším časovým rozestupem. Brňané ubránili další přesilovku a nepouštěli soupeře do šancí. Po střele Petra Zámorského a snaze Vincoura o dorážku se puk dostal před prázdnou bránu k Silvesteru Kuskovi a ten už měl před sebou jen jednoduchý úkol. Ve zbytku zápasu už Brňané svůj náskok bez větších problémů uhlídali a připsali si tři body do tabulky. Karel Vejmelka si připsal druhou nulu v řadě, všechny formace hrály kompaktně a nezklamali ani mladíci včele s Jakubem Brabencem. Zasloužené tři body pro Brno a druhá výhra v řadě.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Myslím si, že jsme dnes v zápase dominovali. Měli jsme ho pod kontrolou v podstatě celou dobu s tím, že jsme byli připraveni na soupeře, který je specifický v tom, že hodně bruslí. Na to jsme byli připraveni, dobře jsme bránili a produktivita nás taky nezradila, takže si myslím, že dnes jsme zápas zvládli.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Nám se dnes nepodařilo dodržet plán, se kterým jsme do zápasu šli. Nehráli jsme dobře na kotouči, ztráceli jsme spoustu puků v obranném pásmu a nedokázali jsme se pořádně udržet v útočném pásmu. Nedali jsme branku, tím pádem jsme nemohli pomýšlet na žádné body. Nepomohli jsme si přesilovou hrou a byli jsme slabší v předbrankovém prostoru. Tyhle věci musíme do dalšího zápasu jednoznačně zlepšit a přidat v nich, protože dnes byla Kometa lepší a zaslouženě vyhrála.

Fotogalerie

Související články