HC Energie Karlovy Vary

Jak na nový, tak po celý? Snad ne, doufá Zábranský. Návrat pro něj byl zvláštní

Vstup do nového kalendářního roku energetikům nevyšel podle představ. Na ledě Komety zažili poprvé v rámci letošní sezony bezbrankový zápas, který měl speciální náboj pro obránce Libora Zábranského. Mladý vousáč je totiž v Karlových Varech na hostování právě z Brna.

Libore, proti Brnu jste nenašli recept na gól. Čím to?
Takový je hokej. Oni na nás byli dobře připraveni, hráli dobře v obranném a ve středním pásmu, my jsme do nich naráželi v plných. Nenašli jsme tam ten gól, holt takové zápasy bývají. Byli na nás dobře připraveni, my se z toho musíme poučit a v úterý proti Litvínovu hrát lépe.

Poprvé v sezoně jste v utkání nerozvlnili síť. Je pozitivní, že to přišlo až teď...
Ano. Akorát je nový rok, tak aby to nebylo po celý rok. Doufám, že teď vlétneme na ten Litvínov, máme je podruhé doma a musíme zabrat. Musíme z těch čtyř zápasů doma, které brzy přijdou, bodovat naplno.

Co se stalo při té třetí brance, kdy jste byl na ledě s Lukášem Pulpánem?
Byla tam dobrá střela od modré a nějak se to tam odráželo. Přijel tam Kusko z druhé vlny, snažil se to nějak prostřelit a bohužel pro mě a pro nás mě v tom brankovišti prostřelil.

Jaký pro vás osobně byl návrat na led Komety?
Bylo to zvláštní, byl jsem tu poprvé jako host. Už jsme ale s Brnem hráli doma, takže nějaké hecovačky a tohle neřeším. Byl to další zápas, dobrá zkušenost a bohužel pro nás jsme odsud neodvezli body.

Nepošťuchoval jste bývalé spoluhráče s postavením v tabulce?
Ne, ta tabulka je našlapaná. My ztrácíme pár bodů na čtvrtého, který postupuje rovnou do čtvrtfinále. My jsme rádi tam, kde jsme. Že bychom se někomu vysmívali, to ne. Brno mělo pomalejší rozjezd, ale teď už začínají hrát dobře. Zápas proti nám byl výsledkem toho, že už se zvedají. Myslím, že boj o tu čtyřku bude do konce sezony zajímavý.

V Brně má Energie při svých tripech na Moravu takovou hokejovou základnu. Jak to probíhá?
Většinou přijedeme o den dříve a spíme tady v hotelu naproti Rondu. Je dobré, že nám to tu umožňují a můžeme tu trénovat. Pro nás Brňáky je příjemné, že se dostaneme takhle domů. Těch tripů na Moravu už ale moc nebude.

Čeká vás po krátké době odveta s Litvínovem. Z čeho se oproti předchozímu střetnutí poučit?
Nás minule trápila koncovka. Byli jsme po většinu zápasu lepší, ale místo toho, abychom odskočili na rozdíl tří, čtyř branek, tak jsme se trápili až do konce a v prodloužení prohráli. Poslední zápasy nám to trochu vázne v koncovce a určitě by bylo dobré, abychom se prosadili a konečně vyhráli nějaké zápasy i větším rozdílem a ne do poslední minuty o gól.

Související články