HC Energie Karlovy Vary

Vondráček po Brnu: Škoda produktivity, šancí jsme měli dost

Karlovarští se v Brně prosadili jen jednou, a to po střele Tomáše Vondráčka a následné dorážce Martina Kohouta. Oběma hráčům se ke konci základní části velice daří a budou jistě velkou oporou svého celku ve vyřazovacích bojích. ,,Na konci jsme si šancí vytvořili dost, takže jsme zápas mohli srovnat, ale bohužel nás brankář Klimeš vychytal. Pokud je potkáme v play-off, tak snad budeme produktivnější,“ zhodnotil problém s produktivitou týmu Vondráček.

Karlovarská Energie v rámci dohrávky šestého kola vyrazila na led Brna. V šedesáti minutách karlovarští hokejisté dokázali síť Komety rozvlnit, bohužel ale jen jednou, a tak míří domů s prázdnou. „Kometa doma lépe brání. Na konci jsme si šancí vytvořili dost, takže jsme ten zápas mohli srovnat, ale bohužel nás brankář Klimeš vychytal. Pokud je potkáme v play-off, tak snad budeme produktivnější,“ zhodnotil výkon svého soka Tomáš Vondráček.

Svou jedinou branku vstřelili energetici ve druhé třetině v jedné z pěti početních výhod, přesilových her ale měli energetici k dispozici dostatek. „Chybí nám hodně kluků. Třeba Tomáš Rachůnek, na kterém to stojí, je mimo hru. Takže to nějak skládáme. V první třetině jsme měli přesilovek hodně, ale nepodařilo se nám ani pořádně zajet do pásma. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, a z následující početní výhody jsme dali gól. Pak už těch možností tolik nebylo,“ konstatoval karlovarský hráč s číslem pět.

Ačkoliv to podle výsledku nevypadá, tak se hokejisté v černobílých dresech v závěrečné třetině tlačili před Klimeše a nemálo mu zatápěli. Gólman Komety si ale připsal další skvělý výkon, kterým pomohl svému týmu k zisku důležitých tří bodů. Brno se tak dostalo na osmou příčku před Karlovy Vary, při stejném počtu bodů totiž tým z východu Čech totiž vítězí v rámci vzájemných duelů.

Související články