HC Energie Karlovy Vary

Hlavy nevěšíme, výhra může nastartovat jinou sérii, burcuje navrátilec Rachůnek

Je zpátky. Jeden z tahounů z loňské sezony se po ukončení angažmá v Liberci vrátil na známou adresu. Tomáš Rachůnek má za sebou obnovený debut v karlovarském dresu, nikoliv však s vítěznou tečkou. Energie totiž podlehla Vítkovicím 1:4.

Tomáši, takhle jste si obnovenou premiéru asi nepředstavoval...
Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, zlomit tu sérii. Nevyšlo to, uděláme to zase v úterý, takže hlavy nevěšíme, to se může stát.

Co Energii chybělo? Utkání nebylo jednostranné.
My jsme neproměnili své šance a Vítkovice nás vytrestaly. Udělali jsme pár chybiček dozadu a oni to proměnili, z toho se musíme poučit. Někdy hrajeme ofenzivně až moc.

Opět vás nepodržely přesilové hry. Co se v nich nedaří?
Měli jsme jeden den na to, ať si to nějak zkusíme, takže to se bude určitě zlepšovat. Máme tam dobré hráče, to se zvedne.

Přišel jste zrovna ve chvíli, kdy se týmu tolik nedaří. Jak jej pozvednout?
Příští zápas, který vyhrajeme, tak zase nastartujeme jinou sérii. K tomuto to upínáme.

Jak se hrálo v první formaci s Davidem Kašem?
Výborně. David má přehled, je to šikovný centr. Má před sebou velkou budoucnost. Škoda, že jsme dali jen jeden gól, šance jsme tam měli. Bohužel to nevyšlo.

Navázal jste i staronovou spolupráci s Jakubem Flekem...
Bylo to dobré, samozřejmě jsme se na to těšili. To se bude zápas od zápasu zlepšovat, já příští zápas musím být lepší. Těšíme se na úterý.

Na zádech jste měl netradičně číslo 33. Bude se to měnit?
Bude se to měnit, vrátím se ke svému číslu. Těším se.

Když se vrátíme k vašemu příchodu, jak dlouho jste o změně přemýšlel?
Přemýšlel jsem o tom delší dobu, ta situace se pro mě nevyvíjela dobře. Domluvili jsme se, že to takhle bude lepší. Přemýšlel jsem o tom déle, pak se to udělalo celkem rychle.

Proč to podle vás v Liberci nevyšlo?
Ta situace se pro mě nevyvíjela dobře. Dostával jsem čím dál, tím méně prostoru. Zranil se mi Dávid Gríger, rotovalo kolem mě hodně spoluhráčů, takže to bylo takové všelijaké. Pro mě to je ale samozřejmě dobrá zkušenost a já jsem rád, že jsem zpátky, že jsme se domluvili úplně v pohodě.

Jak vás přivítali spoluhráči v kabine?
Úplně v pohodě, jako kdyby se nic nezměnilo. Jako kdybych si od nich jen na půlroku odpočinul a jsem zpátky. Všechny tady znám a jsem tu šťastný.

Kdo měl z příchodu největší radost?
My jsme tu dobrá parta. Padly nějaké vtípky, takže všichni byli šťastní, alespoň doufám (smích).

Související články