HC Energie Karlovy Vary

Energie hostila seminář Filozofie hry a trénink dovedností mládeže

Karlovy Vary v úterý 19. října hostily celodenní trenérský seminář zabývající se filozofií hry a tréninku dovedností u mládeže. Cílem akce nylo, mimo jiné, i předání zkušeností trenérů Akademie HC Energie ze spolupráce s šéftrenérem skills ČH, Tomášem Pacinou, během uplynulé sezóny a především celkové zefektivnění práce s mládeží v celém karlovarském regionu.

„Hlavním cílem celé akce je prohloubení spolupráce v našem regionu s kluby, se kterými spolupracujeme delší dobu, vzájemné obohacení a také nově zařazení nového partnerského klubu Piráti Chomutov. Myslím si, že dlouhé roky spolupracujeme v našem kraji dobře, nicméně aktuální stav a pocovidová situace hráčů vyžaduje, abychom hledali cesty, jak hráčům pomoci v jejich vývoji,“ uvedl k semináři hlavní trenér mládeže HC Energie, pan Jiří Ryžuk.

Hlavním obsahovým tématem byla souvislost filozofie hry s tréninkem dovedností. „Pokud bych to měl říct zjednodušeně, tak jde o to, že pokud mám nějakou představu o tom, jak má tým hrát, tak potřebuji, aby hráči na ten styl měli dovednostní výbavu. Hledáme cestu jak se sjednotit v pohledu, jak by hra měla vypadat,“ dodal Ryžuk zjednodušeně k cílům proběhlého semináře.

Na programu dne byly ukázkové tréninky základních dovedností či powerskatingu, nechyběl ani vzorový trénink dovednostní nadstavby v podání karlovarských juniorů. To vše za aktivní účasti trenérů HC Energie v čele s Václavem Eismannem, vedoucím trenérem Akademie Českého hokeje.

„Lektorskou část a ukázkové tréninky měli na starost kolegové z naší Akademie – Václav Eismann, hlavní trenér juniorů a asistent reprezentační sedmnáctky, Jakub Peslar, skills kouč naší Akademie a Zuzana Klejna-Radostová, trenérka prvostupňpvých kategorií. Ze Sokolova pak náš bývalý dlouholetý kouč mládeže Vojtěch Šik. Tato čtveřice byla společně s mou maličkostí těmi, kteří předávali informace a vyvolávali diskusi. Závěrečné panelové diskusi se zúčastnili Václav Skuhravý, klubová legenda a nově trenér mládeže, Karel Mlejnek, trenér reprezentační dvacítky a Václav Eismann. Dále pak také všichni zúčastnění, tj. trenéři mládeže z Ostrova, Nejdku, Sokolova, Chebu, Mariánských Lázní, Tachova a Chomutova. Za Český hokej přijali pozvání metodik svazu Zdeněk Vojta, šéf projektu Akademií Pavel Geffert, Robert Kaše v roli regionálního trenéra a Dušan Andrašovský, skills kouč Českého hokeje,“ vyjmenoval bohatou účast Ryžuk. Ten zároveň dodal, že seminář, který byl určen pro trenéry partnerských klubů v regionu, nebyl posledním.

„Do budoucna bychom rádi na tento seminář navázali, protože máme tolik témat, že v podstatě nevíme, co dřív. Rozhodli jsme se, že tento dnešní seminář, bude sloužit především pro dané téma, ale je tam mnoho dalších témat, které bychom potřebovali diskutovat a ke kterým chystáme další semináře,“ uzavřel hodnocení.

Fotogalerie