HC Energie Karlovy Vary

Další odveta. Vyzraje Energie podruhé na Vítkovice?

Podpořeni cenným skalpem brněnské Komety se hokejisté Karlových Varů chystají na druhé domácí utkání v řadě. Podruhé v rámci letošní základní části extraligy zavítají do lázeňského města Vítkovice. Nedělní souboj začne v 15:30 a vy jste na něj samozřejmě srdečně zváni.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Ridera neprožívá úplně ideální začátek sezony. Svěřencům trenéra Holaně patří po třinácti odehraných zápasech až dvanácté místo v tabulce, oproti sousedům ale mají ještě dvě utkání k dobru. Na devátou Energii ztrácí čtyři body, pro Karlovy Vary tak bude důležité náskok ještě prohloubit.

Aktuální vítkovická forma se dá popsat jako jízda na horské dráze. Podobně jako Energie, ani hosté z Moravskoslezského kraje nedokážou nasednout na vítěznou vlnu a celý říjen střídají výhry s prohrami. Naposledy se Vítkovičtí radovali ze zisku tří bodů, když ve vyrovnaném utkání přetlačili díky dvěma brankám v první třetině Kladno.

Dalším pozitivem byl návrat Robertse Bukartse, který opět naskočil do sestavy po kratší absenci. Naopak mimo hru je Kanaďan Robert Flick, třicetiletého útočníka trápí zdravotní problémy v dolní části těla. Novou posilou se stal ruský obránce Alexej Solovjov.

Sestavy z předchozího utkání

HC Vítkovice Ridera: Stezka – Solovjov, R. Polák, Galvinš, Gewiese, Koch, J. Stehlík, L. Kovář – L. Krenželok, Marosz, Svačina – Bukarts, J. Hruška, Fridrich – M. Kalus, Dej, R. Bondra – Krejsa, Chlán, Bernovský
HC Energie: Novotný – Plutnar, Rohan, Hanousek, Dlapa, Pulpán, Havlín, Parkkonen – Flek, Hladoník, Rachůnek – Beránek, Kracík, Průžek – Kohout, Kulich, Koblasa – Vondráček, Osmík, Redlich

Před zápasem s Tomášem Mariškou

Po náročném utkání s Kometou čeká na Karlovy Vary další fyzicky dobře vybavený soupeř. „Vítkovice jsou velmi fyzicky silný soupeř. Mají i spoustu zkušených a fyzicky vyspělých, velkých hráčů, proto to bude velmi těžké utkání. Navíc teď mají solidní formu,“ uvědomuje si Mariška.

Energie bude čerpat ze tří bodů, které vybojovala proti Brnu. „Chceme teď navázat na to, co jsme hráli v posledních domácích zápasech – týmový výkon, obětavá hra do obrany a využívání rychlého otáčení hry, rychlých protiútoků, počkat si na nějakou přesilovou hru. Početní výhody byly v posledních zápasech výrazně zlepšená,“ těší asistenta trenéra.

Důležitá bude podpora karlovarských diváků, které Tomáš Mariška za celou kabinu na utkání zve. „Určitě zase budeme spoléhat na podporu domácích fanoušků, kteří nás, věřím, zase podpoří v co největším počtu.

Související články