HC Energie Karlovy Vary

Extraliga chystá další drobné změny, Energie přivítá v 1. kole Liberec

Květnové zasedání Asociace profesionálních klubů schválilo několik dalších změn, které se dotknou už nadcházejícího ročníku české nejvyšší soutěže. Novinky se týkají například nového rozhodování utkání, které v normální hrací době skončí nerozhodným výsledkem. Po běžném pětiminutovém prodloužení totiž budou následovat tři série trestných střílení. Rovněž bylo rozhodnuto o hracích termínech. Extraliga začne 8. září a Energie bude hostit doma Liberec. Nový mistr ligy bude znám nejpozději 16. dubna 2007. Další změny stručně shrnuje následující článek.
Vedle prodloužení v základní části dojde i k úpravě prodloužení v play-off. V případě rozhodujících bojů (pátý zápas v předkole, sedmý od čtvrtfinále dál) bude za nerozhodného stavu pokračovat s pěti bruslaři v poli. Prodloužení bude trvat 20 minut a pokud se nerozhodne, bude se dále pokračovat ve hře až do rozhodnutí (musí padnout branka ze hry, nájezdy nebudou).

APK se shodla i na dalších okrajovějších záležitostech. Na všech zimních stadionech musí být zavedeny pružné úchyty branek, brankáři již nebudou moci používat návleků na kalhoty a dále se letos nebude konat ani utkání hvězd. I v příštím ročníku zůstane zachován počet tří profesionálních rozhodčí. Pouze Radka Husičku vystřídá Vladimír Šindler. Milan Minář a Martin Smeták mezi profesionálními sudími zůstávají. Rovněž byl zvolen nový prezident APK. Na místo odstupujícího Luboše Koželuha nastupuje liberecký GM Ctibor Jech. Dále došlo k drobné úpravě hracích dnů, především budou dány delší reprezentační přestávky před turnaji Euro Hockey Tour.