HC Energie Karlovy Vary

Dračice v dramatickém závěru vybojovaly třetí vítězství

KARLOVY VARY - Po dvou porážkách, ve kterých navíc nevstřelily ani branku, se karlovarské hokejistky opět střelecky probudily a připsaly si třetí vítěství v sezoně. Utkání s Kobrou Praha vypadalo po první třetině rozhodnuté, hostující hráčky však dokázaly smazat tříbrankové manko a utkání přetavily v drama. Vítěznou branku Karlovarských vstřelila v závěru Zdeňka Radostová.
Extraliga žen, 13. kolo, so 18.11.2006, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kobra
5:4
3:0, 1:2, 1:2
Branky K. Varů: Radostová 2, Bauerová 1, Fričová Věra, Husáková. Asistence K. Varů: Radostová, Bauerová 2, Fričová Věra, Vlachová Anna, Wadowská. Branky Kobry: Vondrušková 3, Dusilová. Asistence Kobry: Vondrušková, Dusilová, Kuželová, Pavlíčková. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:1. Zásahy brankářek: 22:36. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.
Karlovy Vary: Lukešová - Fričová Jana, Hornová, Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa - Fričová Věra, Bauerová, Radostová, Hajdová, Pöpperlová, Vaňousová, Husáková, Wadowská, Vlachová
Kobra: Rohlíková (21. Bulejčíková) - Čapková, Čtvrtníčková, Hamanová, Kocumová, Kovaříčková, Prečová, Roubíčková, Laštovková, Plecitá, Seidlerová, Krausová, Dusilová, Vondrušková, Pavlíčková, Kautská, Bulíčková, Rezková, Kuželová, Sazamová, Lojdová

Komentář k utkání

Ve 13. kole hostily Karlovarské Dračice na svém ledě děvčata z HC Kobra Praha. Pražské kobry nepřijely do K. Varů prohrát a to ukázaly hned v 36. sekundě, kdy Lukešová vychytala první unik Vondruškové. Uklidnění do řad Dračic přinesla ve 3. minutě úspěšná střela Bauerové po přihrávce Radostové. Prakticky po celé utkání sváděly oba celky vyrovnaný boj. 18. minutě využily Dračice po 18 sekundách přesilovku. Odraženou střelu Bauerové od zadního mantinelu doklepla za záda brankářky Věra Fričová. Další přesilovou hru využily po 35 sekundách, kdy Radostová dorazila střelu Věry Fričové.

Do druhé třetiny nastoupila dravější Kobra v brance s Bulejčíkovou. Bojovalo se urputně o každý puk, s mírnou převahou Dračic. Ty však vyrobily ve 34. minutě hrubou chybu na útočné modré a Vondrušková poprvé překonala brankářku Lukešovou. Než se Dračice stačily vzpamatovat, prosadila se stejná hráčka podruhé, tentokrát střelou mezi betony.

Za dvě minuty Dračice odskočily o dvě branky, když po přihrávce Wadowské střílela Vlachová a teč Husákové změnila směr puku do sítě. Od začátku třetí třetiny bylo jasné, že kobry nepřijely prohrát. Zaskočily Dračice důrazem a vytvořily si tlak. Dusilová za asistence Vondruškové snížila ve 43. minutě na 4:3 a stejná dvojice jen v opačných rolích využila po 80 sekundách přesilovou hru a bylo vyrovnáno.

V této situaci si vzali domácí trenéři oddechový čas. Vítěznou branku vstřelila Radostová nádherným únikem po pravé straně a střelou pod víko. Dračice si již nenechaly vítězství vzít a odolaly obrovskému tlaku hostujících hokejistek. U každé branky hostí byla Vondrušková, která docílila hattricku a přidala i jednu asistenci.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K. Varů: V dalším domácím utkání jsme se utkali se stále se zlepšujícím družstvem Kobry Praha. Stav 3:0 po první třetině nenasvědčoval problémům, opak byl však pravdou. Od 2. třetiny nás soupeřky začaly přehrávat. Výsledkem bylo vyrovnání na 4:4 ve 3. třetině. Jen výborným výkonem gólmanky a jedním rychlým protiútokem zakončeným brankou se nám i přes drtivý závěr soupeře podařilo doslova vydřít vítězství.

Hodnocení trenérů Kobry Praha: Pěkný zápas, vyrovnaný se zdárným koncem pro domácí.