HC Energie Karlovy Vary

Energetici na hejtmanském poháru třetí, Endal nejlepším gólmanem

Pátek a sobota byly na karlovarském zimním stadionu vyhrazeny dorosteneckému hokeji té nejvyšší kvality. Své síly zde před začátkem extraligové sezóny poměřily výběry domácí Energie, Plzně, Zlína, Ústí nad Labem a pražské Slavie. Vítězný pohár si nakonec odvezli jediní reprezentanti moravského hokeje, RI Okna Zlín. A jejich hráči ovládli také kanadské bodování (Jakub Šlahař) a hodnocení obránců (Martin Matějíček). Nejlepším brankářem byl vyhlášen domácí talent Václav Endal a cenu pro nejlepšího útočníka si do Plzně odvezl Tomáš Pacanda. Závěrečná hodnocení všech trenérů, konečné pořadí a především fotografie z celého turnaje i vyhlášení přinášíme v tomto článku.

Souhrn výsledků, konečná tabulka

Páteční výsledky
HC Energie Karlovy Vary - RI Okna Zlín           1:5
HC Lasselsberger Plzeň - HC Slovan Ústečtí Lvi   8:1
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha        3:0
RI Okna Zlín - HC Lasselsberger Plzeň            3:2
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Slavia Praha          3:1

Sobotní výsledky

HC Energie Karlovy Vary - HC Slovan Ústečtí Lvi  3:1
HC Slavia Praha - RI Okna Zlín                   1:1
Karlovy Vary - Plzeň                             3:4
Zlín - Ústí n. L.                                7:2
Slavia - Plzeň                                   5:2

Komentáře a statistiky z jednotlivých zápasů naleznete v následujících článcích: PÁTEČNÍ ZÁPASY a SOBOTNÍ ZÁPASY.

Konečná tabulka "Turnaje o pohár hejtmana Karlovarského kraje 2007"

   Klub                       V  R  P  Skóre  Body
1. RI Okna Zlín               3  1  0  16:6   10
2. HC Lasselsberger Plzeň     2  0  2  16:11   6
3. HC Energie Karlovy Vary    2  0  2  10:10   6
4. HC Slavia Praha            1  1  2   7:9    4
5. HC Slovan Ústečtí Lvi      1  0  3   7:19   3

Individuální ocenění

Nejlepší brankář: Václav Endal (HC Energie Karlovy Vary
Nejlepší obránce: Martin Matějíček (RI Okna Zlín)
Nejlepší útočník: Tomáš Pacanda (HC Lasselsberger Plzeň
Nejproduktivnější hráč: Jakub Šlahař (RI Okna Zlín)

Závěrečné ohlasy trenérů

Zdeněk Albrech (RI Okna Zlín): Celý turnaj proběhl výborně, a to včetně našich výsledků. Do Karlových Varů jezdíme už několik let a vždycky je to tu perfektně připravené. Vyzkoušeli jsme si tady hráče ročníku 92, ale je vidět, že rozdíl mezi devátou třídou a dorosteneckým hokejem je obrovský. Mladí kluci mají ještě hodně práce před sebou.

Miroslav Přerost (HC Lasselsberger Plzeň): Turnaj musím zhodnotit pozitivně, protože se nám většina utkání povedla. Sehráli jsme dobré zápasy se Zlínem i Ústím, částečně i s Karlovými Vary. Jedno utkání se nám nepovedlo, což je v té přípravě možná i dobře. Alespoň jsme viděli některé negativní věci a víme, že máme pořád na čem pracovat. Hráči dostali tu správnou zpětnou vazbu, aby věděli, co je špatně.

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Turnaj nám v přípravě určitě hodně pomohl. Měli jsme tu dostatek hráčů a mohli jsme si tak ujasnit, s čím půjdeme do sezóny. To pro nás byl hlavní cíl a úkol pro celý turnaj a nakonec tomu odpovídalo i naše umístění. Celkově byla naše předvedená hra poměrně solidní, protože se nám nepovedla jen druhá polovina zápasu se Zlínem a také druhá půlka souboje s Plzní. Jinak bylo naše vystoupení docela slušné.

Za výbornou přípravu turnaje bych chtěl poděkovat organizačnímu výboru v čele s Pavlem Raiserem a také vedení klubu, které nám k pořádání turnaje zajistilo adekvátní podmínky.

Ladislav Svozil (HC Slavia Praha): „Co se týče organizace, tak není pořadatelům co vytknout, zajištění bylo výborné. Soupeři byli také kvalitní a vyrovnaní. Velké přínosy vidím i ve všech odehraných zápasech. Cíle, se kterými jsme sem přijeli, se nám podařilo splnit jen z části. Bohužel jsme neměli k dispozici kompletní mužstvo. Ale celkově jsme spokojení. I přes ten výsledek byla v naší hře cítit stoupající tendence.“

Sergej Kabanov (HC Slovan Ústečtí Lvi): Turnaj nám ukázal, že máme hodně na čem pracovat. Na čem? To je obchodní tajemství (smích). Nemáme tak široký kádr jako ostatní naši soupeři, tak máme určité problémy prakticky na všech postech. Ale kdybych měl vyzvednout alespoň jednu osobnost týmu, pak by to byl jednoznačně brankář Petrásek. Kvalitu turnaje, jeho přípravu i atmosféru mohu popsat jenom tak, že to bylo super. A pokud nás pozvou i příští rok, moc rádi přijedeme.

Fotografie z vyhlášení


Václav Endal - nejlepší gólman turnaje


Martin Matějíček - nejlepší obránce turnaje


Tomáš Pacanda - nejlepší útočník turnaje


Jakub Šlahař - vítěz kanadského bodování


HC Energie Karlovy Vary - 3. místo v turnaji


HC Lasselsberger Plzeň - 2. místo v turnaji


RI Okna Zlín - 1. místo v turnaji


Společná fotka vítězů (klikněte pro zvětšení)

Další fotografie přímo ze zápasů Energie naleznete ve fotogalerii. (fotografie ze zápasů Ústí, Slavie a Plzně naleznete na webech těchto klubů).