HC Energie Karlovy Vary

GM Miroslav Vaněk k debatě o cenách vstupného v nové aréně

Poměrně bouřivá debata se v posledních týdnech rozpoutala mezi sportovními fanoušky na Karlovarsku na téma cen vstupenek na hokejová utkání v nově budované KV areně. Vedení klubu HC Energie cítí povinnost se do této diskuze zapojit, a proto na následujících řádcích přinášíme vyjádření generálního manažera klubu Miroslava Vaňka.
Vážení fanoušci,

v posledních dnech se v Otázkách na vedení klubu hojně objevují Vaše názory na ceny vstupného v nově vyrůstající KV areně. V první řadě musím říci, že v odpovědích jsme uvedli příklad, jakým způsobem by se mohly ceny vstupenek ubírat. Víme, že Karlovarský kraj má jedny z nejnižších platů v republice, rozumíme i tomu, že je třeba najít správný kompromis, aby při zápasech byla KV aréna plná. V žádném případě nechceme naše příznivce „odírat“ přemrštěnou cenou za vstupné. Určitě se budeme snažit udělat taková cenová pásma, která budou variabilní a přizpůsobí se finančním možnostem jednotlivých fanoušků. Ti, kteří budou chtít zápasy sledovat z nejlepších míst, budou chtít ty nejlepší sedačky, dostanou za vyšší vstupné určitý “luxus”. Budou ale i taková místa, na která budou platit slevy, (např. studenti, důchodci), budou skupinové slevy vstupného atd.

V žádném případě nechystáme žádné “šokové” zvýšení vstupného. Definitivní ceny budou projednávány na vedení klubu, dále s hlavními partnery, vedením města i vedením KV areny. Je potřeba si uvědomit, že náklady vyplývající z nájemní smlouvy pro klub vzrostou přestěhováním se do KV areny oproti nákladům, které má klub s provozem ZS v Rybářích, trojnásobně. Jednoduchou matematikou bychom měli vstupné zvýšit na trojnásobek. To pochopitelně neuděláme! Budeme ale hrát v jedné z nejmodernějších aren v republice, což znamená maximální pohodlí pro všechny diváky. Chceme mít výborný tým, který bude hrát neustále nahoře, k tomu co nejširší základnu vedenou profesionálními odborníky, a to něco stojí! Klub bude muset někde tyto prostředky získat a jednou z forem je zisk ze vstupného. Moje osobní představa je ta, která by se podobala této liberecké, kde najdete podrobné informace o cenách vstupného.

Na závěr chci připomenout, že současná cena vstupného k sezení je 130 Kč a všechny místa jsou na každý zápas vyprodány, včetně těch, které jsou za sloupy a za brankou.

Miroslav Vaněk, generální manažer HC Energie K. Vary