HC Energie Karlovy Vary

Legendy nezklamaly, vyhrály Karlovy Vary!

Legendy ve světlém - Legendy ve tmavém 4:5 (1:2)
Vrchol oslav 75. výročí karlovarského hokeje obstaral na zimním stadionu v Dolní Kamenné exhibiční duel největších osobností historie nejrychlejší kolektivní hry v lázeňském městě. Necelá tisícovka diváků obdivovala umění několika hráčských generací a nakonec si užila i dramatickou koncovku čtyřicetiminutového představení. Světlí v předposlední minutě vyrovnali na 4:4, ale v poslední sekundě hrací doby strhl vedení na stranu tmavých Vladimíř Bednář! Sérii fotografií a několik rozhovorů s legendami vám přineseme o víkendu a v průběhu reprezentační přestávky.

Necelá tisícovka diváků si od úvodních okamžiků užívala exhibičního tempa, řady parádiček i vtipných přihrávek. Jenže v prvních deseti minutách byli hlavními hvězdami brankáři. Haškovským zákrokem na zemi se například blýsknul Ivo Doležal proti brejku Jaromíra Kverky.

Mírná převaha Tmavých se přesto dočkala odměny. Bronislav Píša ani ve funkci sportovního manažera klubu šikovné ruce neztratil a perfektní zadovkou uvolnil Radka Piskače, který se švihem nad lapačku nemýlil. A stejný hráč stál po chvíli na konci další povedené souhry a zvyšoval už na 2:0. Světlý tým probudil až Václav Skuhravý, který sice v úniku nevyzrál s kličkou mezi nohama na Rudolfa Pejchara, ale aspoň ukázal cestu svým spoluhráčům.

V další akce se totiž do brejku dostal i Petr Kumstát a střelou mezi betony snížil. Na druhé straně se již před koncem prvního poločasu (hrálo se 2 x 20 minut) postavil do brankoviště Lukáš Mensator a musel čelit především kouskům dvojice Kverka – Rousek.

Ve druhé části se prezentoval Jaroslav Trunda parádním bodyčekem na někdejšího kapitána Becherovky Pavla Bláhu. A ten se mstil stylově. Jako za starých časů nevěnoval příliš pozornosti obraně, propracoval se až před branku a lahodně si pohrál i s Mensatorem. Důrazné napadání pak předvedl také Skuhravý, který vynesl Píšu od branky až do středního pásma.

Úsměvnou situaci záhy následovala jedna vyloženě hokejová. Kumstát vyzval před brankou ke skórování Josefa Řezníčka a jeden z nejmladších hráčů na ledě zamířil přesně do horního růžku – 3:2. Odpověď byla blesková. Kverka se mezi kruhy nerozmýšlel a švihem po zemi podruhé nachytal Mensatora.

Dvoubranková ztráta nenechala v klidu dvě světlé věže. Nejprve Skuhravý těžil před prázdnou brankou z přesné práce Kumstáta a v předposlední minutě dokázal Petr Kumstát dlouhým bekhendovým blafákem srovnat. Jenže když už se zdálo, že se rozhodne v penaltovém rozstřelu, dorazil v poslední vteřině volný puk do sítě Vladimír Bednář. I v zápasech legend se hraje do poslední chvíle! Tmaví tak zvítězili 5:4.

Světlí si mohli spravit chuť v dodatečných penaltách. Jako první také bleskovým švihem nad lapačku překonal Mensatora známý kanonýr Petr Chramosta. Jeho spoluhráči už ale úspěšní nebyli. Na druhé straně pak Marcela Kučeru překonal povedeným bekhedovým blafákem Zdeněk Vrána, krásně do šibenice zamířil starší ze jmenovců Pavel Bláha a vše ztvrdil v poslední sérii dalším bekhendem Jaroslav Bauer.

Skutečně povedený večer skončil dvojnásobným vítězstvím Tmavého celku, výsledek byl ale druhořadý. Vzpomínky na setkání největších osobností karlovarského hokeje zůstanou v myslích všech přímých účastníků i přítomných diváků jisté dlouhá léta.

Branky: 10: Piskač, 11. Piskač, 26. Bláha II., 31. Kverka, 40. Bednář - 15. Kumstát, 30. Řezníček, 34. Skuhravý, 39. Kumstát.

Světlý tým

Brankáři: Doležel Ivo, Mensator Lukáš.
Obránci: Janovský Karel, Zápotočný Václav, Bauer Jaroslav, Bláha Pavel st., Košťál Josef, Řezníček Josef.
Útočníci: Freiberg Václav, Procházka Miloslav, Michel Jaroslav, Potužák František, Vrána Zdeněk, Trunda Jaroslav, Janovský Miloslav, Celler Zdeněk, Vorel Radek, Košťál Jan, Kumstát Petr, Skuhravý Václav

Tmavý tým

Brankáři: Pejchar Rudolf, Kučera Marcel
Obránci: Mottl Milan, Bednář Vladimír, Pilný Zdeněk, Bláha Pavel ml., Baďouček Václav
Útočníci: Argman Vlastimil, Chramosta Petr, Kliment Jaroslav, Martinovský Josef ml., Polák Vojtěch, Hylas Miroslav, Richter Richard, Píša Bronislav, Gál Evžen, Piskač Radek, Kverka Jaromír, Rousek Martin

Ostatní nehrající legendy

Šíma Jaroslav, Nádvorník Zdeněk, Klapáč Jan, Feureisel Jiří, Podlaha Antonín, Jánský Jan, Šuchman Vladimír, Hönig Miroslav, Šafránek Josef, Votruba Miroslav, Zahraj Ondřej, Musil František, Volek David, Široký Václav