HC Energie Karlovy Vary

Čtvrťáci mají republikové stříbro!

Nezapomenutelnou sezónu mají za sebou po dnešku také karlovarští čtvrťáci. V základní části neztratili se svými soupeři z regionu ani bod a na finálovém turnaji prohráli jediný zápas. Ten finálový. Po ranním vítězství v semifinále 1:0 nad prozatím suverénní Kometou nastoupili svěřenci trenéra Zdeňka Nováka (na snímku) k boji o titul se Spartou Praha. I přes porážku 1:3 zůstávají výkony karlovarských čtvrťáků velkým příslibem do budoucna.

Semifinále

Sparta Praha - Dukla Jihlava 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: Chalupa.
Nejlepší hráči: Matěj Chalupa - Vojtěch Pražák.

Kometa Brno - Karlovy Vary 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka: Chládek.
Nejlepší hráči: Marek Huzlík - Filip Grančarov.

Stanislav Obrdlík (Kometa Brno): „V zápase jsme byli lepším týmem, měli jsme více ze hry, ale prohráli jsme nešťastnou brankou už v první třetině. Srovnat jsme však bohužel nedokázali, chybělo nám k tomu více střelby a potřebné štěstí. Do koncovky jsme chodili málo. Skupinou jsme sice prošli bez porážky, ale rozhodující zápas jsme bohužel nezvládli, a tak budeme hrát s Duklou o bronz. S tou se tento měsíc potkáme už asi potřetí."

Zdeněk Novák (Karlovy Vary): „V utkání jsme nebyli lepším týmem, ale spíše tím šťastnějším, soupeř měl více šancí, ale jak se říká, ne vždycky lepší tým výhraje. Ve finále považujeme Spartu za favorita, mají širší kádr než my a jejich výkon jde s každým zápasem nahoru. My máme některé hráče nemocné, takže hrajeme převážně na dvě pětky a síly rychle ubývají."

Finále

Sparta Praha - Karlovy Vary 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky: Dubský, Pšenička, Šrámek - Vildumetz.
Nejlepší hráči: Adam Brízgala - Tomáš Vildumetz.

Zdeněk Novák (Karlovy Vary): „I přes porážku jsem s výkonem svého týmu spokojený. Sparta pro mě byla favoritem utkání, my jsme s nimi však hráli vyrovnaně. Šlo o to, kdo dá více branek, byl to soupeř, my jsme měli sice nějaké šance, ale ty jsme neproměnili. Turnaj byl hodně poučný pro nás trenéry, hlavně těch vítězných skupin, neb mají jedinečnou možnost svůj tým konfrontovat s kluby na jejich úrovni. Ve své skupině většinu utkání vyhráváte, a proto takové porovnání s českou a moravskou špičkou přijde vhod. Čím více by takových turnajů bylo, tím pro kluky lépe."

Aleš Totter (Sparta Praha): „Většina trenérů by ve finále řekla, že rozhodlo štěstí, to však přeje připraveným. Rozhodl i náš větší důraz v brankovišti, neb druhou a třetí branku jsme právě dali z těchto míst. V sezóně jsme se právě na dorážky z brankoviště zaměřili, hodně jsme je trénovali a nakonec se to vyplatilo. Ve třetí třetině jsme už měli lepší pohyb než Vary, kteří sice měli vyšší hráče, ale byli pomalější. My jsme tam měli dvě super šance z brejků, kdy jsme šli dva na nikoho a sám na bránu, ale trefit z první jsme to nedokázali. Rozhodovat mohlo i to, že jsme měli širší kádr než soupeř, který točil 13 hráčů, my jsme jich protočili osmnáct."

O 3. místo

Dukla Jihlava - Kometa Brno 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: Čermák - Kratochvíl 2, Čejka, Jarolím.
Nejlepší hráči: David Šlapáček - Michal Furch.

O 5. místo

Hradec Králové - Karviná 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky: Pavlík - Kaleta 2, škorpík, Kurovský.
Nejlepší hráči: Michal Weiss - Daniela Němcová.

O 7. místo

Litoměřice - Olomouc 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Branky: Minka - Hubáček, Kuba, Výmola, Krejčiřík.
Nejlepší hráči: Roman Cikánek - Vojtěch Krejčiřík.

O 9. místo

Kladno - Strakonice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Branky: Libovický, Vyšín, Douděra - Šebesta, Tintěra.
Nejlepší hráči: Jiří Nekvinda - Dominik Šamánek.

Konečné pořadí

1. Sparta Praha
2. Karlovy Vary
3. Kometa Brno
4. Dukla Jihlava
5. Karviná
6. Hradec Králové
7. Olomouc
8. Litoměřice
9. Kladno
10. Strakonice

Ocenění hráči

Nejlepší útočník: Radovan Pavlík (Hradec Králové)
Nejlepší obránce: Vojtěch Pražák (Jihlava)
Nejlepší brankář: Adam Brízgala (Sparta)
Nejužitečnější hráč: Daniel Kurovský (Karviná)