HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejová fantazie! Karlovy Vary znovu mistry ČR!

Finále: SKV Sharks K. Vary - HC Sparta 5:4 sn. Konečný stav série: 2:0.
Hokejový supervíkend začal v Karlových Varech tím nejlepším možným způsobem. Místní Žraloci dovedli v obrovském dramatu do vítězného konce i druhý finálový souboj s pražskou Spartou a po roce opět slaví mistrovský titul! Západočeši dokázali ve třetí třetině srovnat tříbrankovou ztrátu a když v páté sérii trestných střílení překonal výtečného Vápenku kapitán Jiří Berger, vypukly v Dolní Kamenné sledge hokejové mistrovské oslavy.

SKV Sharks K. Vary - HC Sparta 5:4 (0:1, 1:3, 3:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 25. M. Geier (J. Berger), 43. M. Geier (J. Berger), 46. J. Berger (M. Geier, T. Berger), 57. J. Berger, rozhodující nájezd J. Berger - 18. Z. Krupička (Zikmund), 28. Z. Krupička, 35. Z. Krupička, 39. Zapletal. Rozhodčí: Kostourek - Fagan, Dyno. Vyloučení: 5:6, navíc Hrbek (K. Vary) 10 minut a do konce utkání - funkcionář (Sparta) do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 300.

SKV Sharks Karlovy Vary: Janoušek - Hrbek, Frous, Nejedlý, J. Berger, M. Geier, Janko, Lindák, T. Berger, Jeřábek, Forgo

Sparta Praha: Vápenka - Z. Krupička, Zapletal, Zikmund, Němec, Žižka, Záluský, J. Krupička

Karlovarští Žraloci roztočili hned v úvodu druhého finále české sledge hokejové ligy pořádně horké tango v obranném pásmu Sparty. Hosté jen těžko odolávali nápaditým kombinacím a průnikům západočeských dravců, a tak musel brankář Vápenka ukazovat doslova maximum ze svého umění. Nešťastný byl z jeho výborných zákroků především varský kapitán Berger, který se dvakrát ocitl zcela sám před brankou. Hlavu si mohl ukroutit i Hrbek, když jeho prudkou střelu ukryl Vápenka do lapačky.

V době vrcholícího domácího tlaku ale udeřili trpěliví Pražané. Hostující lídr Zdeněk Krupička se uvolnil v přesilové hře a přesnou ranou nad ležícím Janouškem otevřel účet zápasu. Opaření Západočeši uvítali chvíli přestávkového oddechu a brzy se dočkali i zaslouženého vyrovnání. Na konci rychlé kombinace stál střílející Michal Geier.

Jenže Sparta má ve svém výběru Zdeňka Krupičku. Dlouhovlasý bojovník skvěle vypomáhal obraně a neváhal využít ani své ofenzivní zbraně. V polovině utkání dokázal sparťanský kapitán dvakrát ujet domácí obraně a Janoušek se jen smutně otáčel. Zpět do zápasu mohl Žraloky vrátit v samostatném úniku Geier, jenže přestřelil. Na druhé straně byl naopak ve 39. minutě po svém drzém kolečku kolem branky naprosto přesný Zapletal, a druhého odpočinku si tak s tříbrankovým náskokem užívali sledgemani s velkým „S“ na hrudi.

Ve třetí třetině se ale začaly dít věci. Domácí nic nevzdali a nadále bojovali. Dokonce ve vlastním oslabení pláchnul všem soupeřům Jiří Berger, ale své sólo opět zakončil jen do Vápenky. V dalším útoku už ale z jiskřičky naděje vzniknul malý plamínek. V dalším brejku střílel Michal Geier naprosto přesně. Uběhlo jen pár minut a už to bylo jen o gól. Při hře 4 na 4 vykombinovali Karlovarští komfortní střeleckou pozici pro Jiřího Bergera, který konečně prolomil svou střeleckou smůlu.

Vary se nadále tlačily do zakončení, ale ponechávaly i skulinky v obraně. Toho dvakrát málem využil Krupička. Jeho samostatné úniky ovšem zastavil možná klíčovými zákroky celého finále výborný Janoušek. I díky němu se mohli domácí odhodlat k závěrečnému tlaku, který zvýraznilo ještě několik vyloučení. Vše vzal do svých rukou Jiří Berger. Po samostatné akci se dostal až před brankaře, dlouhým blafákem jej položil na zem a do opuštěné branky pohodlně vyrovnával na 4:4.

Přestože mohl kapitán SKV Sharks v předposlední minutě ještě otočit vývoj utkání na domácí stranu, o vítězi nakonec rozhodovaly opět samostatné nájezdy. Hned ten první proměnil i s trochou štěstí domácí Nejedlý, jenže také na druhé straně byl Němec úspěšný. V dalších třech sériích byli vítězi gólmani. Až když neuspěl v pátém nájezdu ani Zapletal, měl na holi finálový mečbol Jiří Berger. Dokonale provedený blafák na pravou stranu rozpoutal na karlovarském stadionu žraločí mistrovské oslavy!