HC Energie Karlovy Vary

Energetici ročníku 2001 navštívili Petrohrad

Ve dnech 1. - 6. dubna 2014 navštívili hráči ročníku 2001 v rámci spolupráce klubů SKA a HC Energie bývalé hlavní město Ruska pětimilionový Petrohrad. Během soustředění stihli sehrát čtyři kvalitní zápasy i zhlédnout nejvýznamnější památky včetně známé Ermitáže či křižníku Aurora. Přečtěte si popis cesty od vedoucího mužstva Jaroslava Novotného.

Po leteckém přesunu do dva tisíce kilometrů vzdáleného velkoměsta ležícího ve finském zálivu jsme byli ubytováni v hotelu LDM asi půl hodiny jízdy od zimního stadionu, kde jsme absolvovali tři dopolední tréninky a tři odpolední utkání s místními kluby.

První utkání v Rusku jsme však sehráli asi 50 km od stadionu SKA ve čtvrti zvané Morozovka, kde jsme nalezli zbrusu nový krásný zimáček místního soukromého klubu Varjagi. Na hrišti kanadských rozměrů jsme utržili porážku 1:5.

Ve čtvrtek jsme sehráli utkání s mužstvem SKA ročníku 2002, mistrem místního šampionátu v tomto ročníku. Zdatného soupeře jsme udolali 6:3.

Na páteční den pro nás byla přichystána exkurze po památkách v historické části města s výborně česky mluvící průvodkyní. Po náročném dni v centru carského velkoměsta a obědě v místní restauraci McDonald‘s na nás čekal zápas se SKA stejného ročníku 2001. Slibně rozehrané utkání (v polovině utkání jsme vedli 3:1) hrané v úžasném tempu, které kluci v naší lize zřejmě ještě nezažili, jsme nakonec prohráli 3:5.

Se stejným týmem jsme poslední den sehráli odvetu, ve které nám po ranním 90 minutovém tréninku zřejmě došly síly. Za prohru 3:7 se přesto kluci stydět nemusí.

V neděli ráno už byl na programu přesun na letiště a návrat do Prahy. Myslím, že celé soustředění v Petrohradu lze hodnotit velmi pozitivně. Hráči i realizační tým si přivezli spoustu nezapomenutelných zážitků.

Na závěr bych rád poděkoval vedení obou klubů HC Energie i SKA, že se tento poučný výměnný pobyt mohl uskutečnit. Organizace a realizace programu v Petrohradu byla na vysoké úrovni, ochota a pohostinnost místních lidí až neuvěřitelná.

Energii reprezentovali

Kovářík Milan, Horák Adam, Braný Jan, Horváth Zdeněk, Hnízdil Václav, Bošek Markus, Poizl Daniel, Uxa Martin, Achmedbekov Artur, Bártl Radek, Bílek Tomáš, Hadáček Josef, Jiskra Vít, Křemen Adam, Matoušek David, Mašek Matěj, Novotný David, Rozhon Petr, Zdeněk Tomáš, Kursa Patrik, Stejskal Václav, Petrov Jan.

Realizační tým: Barčák Martin (hlavní trenér), Sapoušek Bohumír (asistent trenéra), Novotný Jaroslav (vedoucí družstva).

Fotogalerie