HC Energie Karlovy Vary

Momenty přípravy: Sičák za lednicí, Skuhravý mistrem i Závorka jako Poborský

Soutěžní hokej si sice v létě dává pauzu, pro energetiky to však neznamená žádný oddych. Sotva měsíc po skončení sezony už hráči zahájili trénink před nadcházejícím extraligovým zápolením, mimo to se také účastnili mnoha akcí pro fanoušky západočeského hokeje. V tomto článku se ohlédneme právě za těmito akcemi a letní přípravou hráčů.

22.5.2018 - Zahájení přípravy

Přípravu zahájila Energie sotva měsíc po skončení sezony, 22.5. se hráči poprvé v mezisezoně řádně zapotili.

Slovo trenéra | Fotogalerie

19.5.2018 - Wannado festival

Ani třetí ročník karlovarského festivalu sportu pro mladé sportovce se neobešel bez účasti energetiků, lední hokej představovali Václav Skuhravý, Ondřej Kuchař a Jaromír Kverka.

Reportáž | Ohlasy | Fotogalerie

29.5.2018 - Běháme s Energií

Již počtvrté se karlovarská přípravka zúčastnila běžeckého závodu Běháme s Energií a tím se rozloučila se sezonou. Na nejmenší hokejisty kromě medailí čekali i Václav Skuhravý, Filip Novotný a Stanislav Balán.

Reportáž | Fotogalerie

2.6.2018 - Den dětí

Zřejmě nejočekávanější akce léta, to byl vždy Den dětí a ani letos Energie svátek nejmladší generace nevynechala. Tentokrát však na novém místě, v areálu DDM ve Staré Roli.

Fotogalerie

7.6.2018 - Fotbal v Krásně

Součástí letní přípravy byly opět i fotbalové zápasy, v tom prvním energetici porazili Krásno 5:2.

Reportáž | Ohlasy

9.6.2018 - Skuhravý mistrem světa v hokejbalu

Na hokej se nezapomíná ani v létě, kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý se dostal do nominace Česka pro Mistrovství světa v hokejbalu nad 35 let. I v národních barvách se představil s "céčkem" na dresu a vše korunoval zlatou medailí!

Ohlasy

13.6.2018 - Děti z MŠ v kabině

Děti z mateřských škol Vilová, Dvořáková a Dalovice se podívaly na trénink A-týmu a nahlédly i do kabin hokejistů. V roli průvodců vtipy sršili Václav Skuhravý, Vladimír Sičák, Filip Novotný a Stanislav Balán.

Reportáž

16.6.2018 - Hokejbal na parkovišti

Hokejbal si do svého kalendáře napsali i David Gríger, Jaromír Kverka a Matic Podlipnik, kteří vyrazili reprezentovat Energii do Chomutova na Red Bull Urban Buly. V silné konkurenci obsadili 2. místo ve své skupině, play-off jim však těsně uniklo.

Reportáž

16.6.2018 - Den s rodinou

V loketském amfiteátru se pak na celý den objevili i se svými rodinami Tomáš Závorka, Ondřej Kuchař, Martin Rohan a Tomáš Mariška.

17.6.2018 - Velké soustředění

V polovině přípravy si trenéři na hráče připravili komplexní celodenní soustředění v prostorách karlovarské arény. Tím vyvrcholil suchý trénink a o dva dny později se už energetici proháněli po ledě.

Souhrn

21.6.2018 - Fotbal v Chebu

Ke druhému fotbalovému utkání vyrazila Energie do Chebu a opět bodovala po remíze 4:4.

Reportáž | Ohlasy | Fotogalerie

23.6.2018 - Sokolovský 1/4 maraton

Gólmanům Ondřeji Kuchařovi a Tomáši Závorkovi náročná příprava zřejmě nestačila, a tak se spolu s videokoučem Danielem Kubelkou rozhodli uběhnout Sokolovský 1/4 maraton. Reakce na desetikilometrovou trať se však napříč trojicí lišila.

25.6.2018 - Otevřený trénink

Že je hokej pěkná dřina, to si fanoušci vyzkoušeli při otevřeném tréninku A-týmu a uznání práce hokejistů na sebe nenechalo čekat.

Ohlasy

26.6.2018 - Energie ve škole

Energetici opět zavzpomínali na školní časy a vyrazili do partnerské ZŠ Krušnohorská, kde odměnili ty nejlepší školáky.

Reportáž

27.6.2018 - Hokej proti florbalu

Velkou podívanou bezesporu bylo přátelské, ale přesto emotivní, klání ve florbale mezi energetiky a karlovarskými florbalisty. Hurikáni nakonec slavili těsnou výhru 8:6, proti Energii se však ve "svém" sportu pořádně zapotili.

Reportáž | Ohlasy

2.7.2018 - Tomáš Vokoun na tréninku

Na západ Čech se vrátil i zdejší rodák, dvojnásobný mistr světa a držitel bronzu z Olympiády, legendární gólman Tomáš Vokoun.

3.7.2018 - Závěrečné testy

3.7. pak veškerý trénink vyvrcholil závěrečnými fyzickými testy. Ty hokejisté zvládli výborně, což spolu s celým průběhem přípravy kvitoval i Tomáš Mariška.

Souhrn

Kromě vlastního tréninku se hokejisté Energie věnovali i svým fanouškům a v průběhu léta se zúčastnili pořádné řady akcí. Více se dočtete zde.