HC Energie Karlovy Vary

Asi nám to na Liberec jde, usmívá se po cenné výhře Martin Rohan

Nepatří mezi tradiční střelce, jeho úkoly bývají převážně defenzivní. Přesto sehrál Martin Rohan proti Liberci velkou ofenzivní roli, když v čase 43:47 pokořil Dominika Hrachovinu. Karlovarský zadák navíc překonal své osobní maximum v počtu vstřelených branek v jedné extraligové sezoně.

Energetiky nečekal nic snadného, vždyť se postavili proti lídrovi tabulky. To potvrdil i průběh samotného utkání. „Byl to těžký zápas, pro nás hrozně ubojovaný, ale zvládli jsme to. Asi nám to na Liberec jde a daří se nám,“ hodnotil duel s Bílými Tygry Martin Rohan.

Právě karlovarský zadák přispěl k zisku tří bodů vstřeleným gólem. Hostujícímu Hrachovinovi se nevydařila rozehrávka, čehož využil Ondřej Beránek, který posunul na Rohana a zkušený bojovník trefil odkrytou klec. „Já myslím, že liberecký gólman špatně rozehrál. Ondra Beránek mi to přistrčil, pak už to tam vlastně chytal jen jeden hráč. Já to prostřelil, jen jsem do toho práskl a nemířil. Padlo to tam, “ usmívala se karlovarská devadesátka.

Odrazovým můstkem se zdála být srovnávací trefa Jakuba Fleka, která vlila krev do karlovarských žil. „Určitě nás to nabudilo. Na Liberec si věříme, když vedeme, takže jsme si věřili, že to dotáhneme do konce, říká devětadvacetiletý Rohan.

Západočeši vyzráli na Liberec celkově potřetí v aktuální sezoně. V čem spočívá kouzlo mužstva trenéra Martina Pešouta? „Hrají podobný hokej jako my, nahoru, dolů, a nám taková hra sedí,“ vysvětluje sokolovský rodák důvody, proč se Energii proti Bílým Tygrům daří.

Na libereckém ledě se znovu blýskl gólman Jan Bednář, jenž výrazně přispěl svými šestatřiceti zákroky. Pochvalu si pak vyslechl i od zkušeného spoluhráče. „Bedna nám zachytal i první zápas tady výborně, teď to zopakoval. Pro nás i pro něj je to super.“

Související články