HC Energie Karlovy Vary

Krotitel Tygrů. Je to práce celého týmu, líčí po libereckém skalpu Bednář

Karlovarský talent Jan Bednář znovu ukázal, že na libereckém ledě se mu prostě daří. Gólman s jedničkou na zádech navázal na předchozí čisté konto dalším skvělým výkonem, k výhře energetiků 3:2 přispěl šestatřiceti zákroky.

Čím to, že se vám osobně tak v Liberci daří?
Pro mě nejsou ty zápasy jiné, než někde jinde Samozřejmě ten zápas před tím se mi tady povedl, je to možná jedině dobře, protože jsem si víc věřil, ale abych byl upřímný, tak si myslím, že ta první třetina tak nevypadala. V prvních komerčních pauzách jsem se bál, aby z toho nebyl průšvih – první tři puky my vypadly a čtvrtý byl gól. Pak se to zvedlo.

Byl ten vyrovnávací gól tím faktorem, který zápas změnil?
Já ani nevím, nedokážu říct, čím se to změnilo. Do té druhé třetiny to bylo lepší. Ani sám si to neumím odůvodnit. Naštěstí se to zvedlo a zápas jsme uhráli.

Velký podíl na vítězství máte vy, vnímáte to tak?
Je to práce celého týmu. Není to tak, že já na tom mám velký podíl a ostatní malý podíl. Jsme tady jako jeden tým a jako jeden tým se snažíme vystupovat i hrát na ledě.

Sebedůvěra na vás byla hodně vidět...
Jsou to zápasy, kdy na mě jde hodně střel, což je určitě lepší, než když tam půlku zápasu stojím a jde na mě pár nahozených puků. Ale jak říkám, připravuji se na to, jako na každý jiný zápas.

Dvakrát vám pomohla tyčka, kterou jste v minulém utkání s Libercem hladil...
V první třetině tam byla dvakrát tyčka, vypadlo mi tam spoustu dalších puků. Jak říkám, bál jsem se, aby z toho nebyl nějaký průšvih. Pak se to otočilo a štěstí se ke mně přiklánělo dál. Jsem rád za tři body.

Jak se oklepat z těch prvních nepovedených zákroků?
Nejdůležitější je, aby člověk nepřestal věřit. Jakmile tomu přestanete věřit, tak je to v háji. Samozřejmě každý má něco. Někomu pomáhá si nějak osahat tyčky, někomu pomáhá něco si sobě říct.

Z pohledu gólmana, jak nahlížíte na tu klíčovou chybu Dominika Hrachoviny?
To se stane i frajerům v NHL. On tady nějakých pětadvacet zápasů chytá výborně a drží celý Liberec. Jedna chyba? Ano, byla jeho, ale to se stane i větším frajerům.

Jak si vážíte, že jste byl zařazen mezi deset elitních mladých gólmanů Evropy?
Je to hezké, závazek k nějaké další práci. Já na to moc nekoukám, samozřejmě vím o tom, že mám draftový ročník a kdyby se to povedlo, bylo by to super, ale snažím se tím nezatěžovat. Pak toho mám akorát plnou hlavu a nesoustředím se na hokej.

Související články