HC Energie Karlovy Vary

Bednář pokračuje v zámoří, sezonu dochytá v Toledu

Karlovarský odchovanec Jan Bednář bude i v další sezoně pokračovat v zámoří. Dvacetiletý brankář podepsal kontrakt pro zbývající část této sezony i na celý příští ročník s týmem Grand Rapids Griffins, farmou Detroitu v AHL.

Téměř dva metry vysoký gólman prožil těžkou sezonu. V juniorské QMJHL letos v dresu týmu Acadia Bathurst-Titan odchytal pouhých deset utkání, kvůli zdravotním problémům ale naskočil do soutěžního zápasu naposledy 20. října.

Hráč, kterého si vybral Detroit ve 4. kole draftu do NHL v roce 2020, se tak na několik měsíců vrátil do Česka. Nyní už by ale měl být stoprocentně fit, několik týdnů již pobývá opět v zámoří, kde dochytá letošní ročník.

Grand Rapids Griffins, farmářský klub Detroitu v AHL, s Bednářem podepsal kontrakt do konce sezony 2023/24, českého brankáře ale obratem poslal do Toleda (farma Grand Rapids v ECHL), kde by měl dochytat letošní ročník.

„Jsem moc rád, že po těch zdravotních potížích, co jsem měl, mi v organizaci dali šanci a můžu v zámoří dochytat letošní sezonu a navíc mi nabídli i kontrakt na další ročník,“ popsal k návratu do zámoří talentovaný brankář.

Bednář se během dlouhé rekonvalescence připravoval na návrat do soutěžních utkání doma v Karlových Varech. „Energii bych chtěl moc poděkovat, že jsem se během svého zranění mohl připravovat s týmem,“

děkuje svému mateřskému klubu mladý gólman.

Dvojnásobný účastník MS do 20 let a nováček sezony 2018-19 už je v Toledu, kde by měl letošní ročník dochytat.