HC Energie Karlovy Vary

Bednář s Hamrlou míří z kempů před NHL do juniorky

Bývalý karlovarští brankáři Jan Bednář a Patrik Hamrla opustili hlavní kempy svých týmů před NHL. Oba talentovaní mladíci nyní míří do svých juniorských mužstev hrajících QMJHL.

Bednář s Hamrlou neprošli společně s dalšími hráči prvním řezem kádrů svých mužstev. O dalším osudu obou bývalých energetiků rozhodli jejich zámořští zaměstnavatelé v sobotu.

Karlovarský odchovanec Jan Bednář tak znovu zamíří do celku Acadia-Bathurst Titan, kde už působil v uplynulé sezoně poté, co úspěšně prošel draftem, kdy si ho ve 4. kole vybrali zástupci Detroitu ze 107. pozice . Devatenáctiletý mladík v průběhu uplynulých týdnů nejprve absolvoval nováčkovský kemp Detroitu v Traverse City, následně si jej vybrali i zástupci prvního týmu pro hlavní kemp před startem NHL.

O rok mladší Patrik Hamrla absolvoval podobnou cestu jako jeho starší kolega. Po absolvování nováčkovského kempu Caroliny, která osmnáctiletého gólmana draftovala ve 3. kole letošního draftu z 83. místa, se probojoval i do toho hlavního. Zlínský odchovanec nyní zamíří do celku Rimouski Océanic, v jehož barvách bude nastupovat v juniorské soutěži QMJHL. V sezoně tak může dojít na pikantní duel obou českých brankářů v jedné soutěži.