HC Energie Karlovy Vary

Benda uspěl na try-outu, zkušenosti bude sbírat v prvoligovém Prostějově

Další z talentovaných energetiků bude rozvíjet své nadání v Chance lize. Devatenáctiletý obránce Vítek Benda totiž uspěl na try-outu v prvoligovém Prostějově, kde stráví na hostování nadcházející ročník.

Devatenáctiletý bek, který s hokejem začínal v Chebu, uspěl v širokém try-outu ambiciózního klubu. V Prostějově absolvovalo zkoušku hned patnáct hokejistů, Benda ale dokázal přesvědčit trenéry loňského semifinalisty soutěže a vešel se mezi čtveřici vyvolených.

„Vítek je hráč, který výborně pracuje s pukem, hodně si dovolí na modré čáře a takový typ moderního obránce se nám hodně zamlouval,“ uvedl k angažování mladého beka trenér jestřábů Aleš Totter pro prostějovský web.

Vítek Benda, který do Karlových Varů přešel už v 5. třídě a strávil tu celý zbytek mládežnické kariéry, absolvoval letní přípravu s A-týmem Energie, nyní už ale vyhlíží novou prostějovskou výzvu.

„Moc se na působení v Prostějově těším, beru to jako novou výzvu. Chci si tam vypracovat co nejlepší pozici v sestavě a vyhrát se v dospělém hokeji,“ říká obránce, který v uplynulé sezoně debutoval v Tipsport extralize, kde nastoupil do dvou duelů.

Benda už se Chance ligou zkušenosti má, premiéru ve druhé nejvyšší soutěži si odbyl už v sezoně 2020-21, kdy odehrál v dresu sokolovského Baníku sedm utkání.

V uplynulém ročníku pak patřil k velkým oporám karlovarské juniorky a skvěle si vedl i bodově. V 49 duelech základní části totiž posbíral na obránce skvělých 36 bodů (4+32) byl pátým nejproduktivnějším zadákem soutěže. Jako hráč ročníku 2002 už ale jeho juniorská kariéra skončila, zkušenosti už tak bude dále sbírat v dospělém hokeji. Tak ať se daří!