HC Energie Karlovy Vary

Beránek: V Plzni to musíme odfárat a zvítězit

V utkání s Litvínovem poslal svůj tým do vedení už v první minutě. Po střeleckém půstu se konečně prosadil, Energie ale skvělý vstup do zápasu výhru nezajistil a po šesti dnech si ze třetího podkrušnohorského derby odvezli všechny body hosté. „V posledním zápase jsme prohráli v Brně, takže jsme chtěli do toho utkání vstoupit dobře. To se nám podařilo, bohužel se nám ale dnes nepodařilo vyhrát,“ říká po zápase Ondřej Beránek.

Ondřeji, pro vás je to v krátkém časovém úseku druhé podkrušnohorské derby. To první na konci loňského jste prohráli, chtěli jste to dnes Litvínovu oplatit?
Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát. V posledním zápase jsme prohráli v Brně, takže jsme chtěli do toho utkání vstoupit dobře. To se nám podařilo, bohužel se nám ale dnes nepodařilo vyhrát.

Už v první minutě jste otevřel skóre zápasu. Tu gólovou situaci pak přezkoumával i videorozhodčí. Byl jste si jistý, že to byl gól?
Ano byl. Normálně jsem to dorazil do prázdné brány. Věděl jsem tedy, že to je jasný gól.

Na to, že se hrálo bez diváků, byl zápas poměrně vyhrocený. Jak ty zápasy s Litvínovem vidíte vy?
To si nemyslím. Zápas bez diváků… není to ono. Je škoda, že tu nejsou, protože by nás vyhecovali ještě víc a byl by to úplně jiný hokej.

V zápase využila vaše hráčská lavice trenérskou výzvu. Věřili jste, že by mohli proti tomu gólu rozhodčí nějak zasáhnout?
Já jsem to popravdě vůbec neviděl. Filip Novotný říkal, že ho tam strčili. Takže jsme to zkusili, pak už to vyjde nebo ne.

Hra byla do konce druhé třetiny poměrně vyrovnaná. Co se stalo v poslední periodě, že se tam strhla taková přestřelka?
My jsme si třetí třetinu nepohlídali, a tak nám utekla. Chtěli jsme vyhrát za každou cenu a bohužel nás soupeř zlomil. Odskočili nám o dva góly, a pak už se to dohánělo těžko. Ještě se nám podařilo snížit. Je škoda, že se nám to nepodařilo dotáhnout alespoň do té remízy.

Co té vaší hře chybí? Od nového roku to není úplně ono. V poslední době se vám ani nedařilo vyhrát zápasy nějakým větším rozdílem…
Není v tom ta lehkost, s jakou jsme hráli dřív. Nedáváme na můj vkus moc gólů. Což bude asi ten hlavní aspekt. Až budeme dávat víc gólů, tak budeme vyhrávat.

Vaší lajně se v poslední době gólově nedařilo. Myslíte si, že by vás mohla ta branka nakopnout?
V první řadě je hlavní, aby se dařilo týmu. Co se nás týče, tak my jsme čekali, kdy to přijde. Jsme rádi, že jsme to alespoň takhle prolomili. Teď musíme jet do Plzně, tam to odfárat a zvítězit.

Jak už jste řekl, tak vás čeká pro změnu západočeské derby. Ačkoliv bez diváků nebude taková atmosféra, jak se na zápas s Plzní těšíte?
Bez diváků je to takové nemastné, neslané. Je to ale derby, bude to tedy vyhrocené. My se tedy budeme chtít předvést v Plzni a vyhrát.

Zápasový program je poměrně nahuštěný. Nemůže to na vás v tuto chvíli nějak doléhat?
Vůbec ne. Má to takhle každý stejné, takže se na to nemůžeme vymlouvat.

Jak jste trávil vánoční svátky?
S rodinou. Užil jsem si dva dny volna co jsme měli. No a pak už jsme zase makali tady.

Díky za rozhovor!

Související články