HC Energie Karlovy Vary

Beránek po podpisu: Věřím, že se posuneme. Chceme výš!

Zůstává náš! Ondřej Beránek stvrdil podpisem nový kontrakt a na západě Čech bude působit ještě další dva roky. Skvělá zpráva pro karlovarské fanoušky přišla v klíčové části sezony, ve které energetici bojují o play-off.

Ondro, jak dlouho ses rozmýšlel, jestli prodloužíš smlouvu?
Přemýšlel jsem delší dobu. Nabídek jsem měl dost z extraligy, zvažoval jsem i Finsko. Ale rozhodl jsem se zůstat. Ve Varech hraji hodně, což mi taky pomáhá se dostat do reprezentace. Jsem tu spokojený.

Co bylo tím pomyslným jazýčkem na vahách, že ses rozhodl zůstat?
Chci se dostat s Vary co nejvýš. Zvednout pohár nad hlavu je samozřejmě to nejlepší. Změnili se majitelé, měl by se navýšit rozpočet. Věřím, že se týmově posuneme. Jsem tu deset let a pořád se motáme ve spodku tabulky, už by to chtělo změnu.

Díky čemu sis Karlovy Vary tak oblíbil?
Příroda je tu naprosto úžasná. Jsem vášnivý myslivec a rybář, takže kopce a lesy v okolí, to je pro mě něco nepopsatelného.

Dá se tedy říct, že ti Vary přirostly k srdci?
Strávil jsem tu skoro půlku života. V Havlíčkově Brodu mám rodinu, tam je půlka domova. A druhá půlka tady. Manželka z Varů pochází, narodili se nám tu dva synové.

Letošní sezona ti nadmíru vychází. Sedmnácti góly už jsi překonal své střelecké maximum ze sezony 2019/2020...
Statistiky moc nesleduji, ale mám pocit, že mi to lepí. Něco mi do branky napadalo a hned si víc věřím. A hodně mi pomáhají spoluhráči. Jirka Černoch i Petr Koblasa jsou perfektní parťáci, už si přihráváme i poslepu. První rok mám fakt pevnou lajnu, předtím se sestava hodně rotovala.

S Jiřím Černochem jste navíc v této sezoně i potřetí dostali pozvánku do reprezentace...
Je to nádhera, hrát za národní tým je samozřejmě čest. Letos mi to vyšlo už potřetí. S Jirkou jsme za nominaci ohromně rádi. Jedu do Švédska s pokorou, budu makat naplno.