HC Energie Karlovy Vary

Bez kapitána! Bojovník Černoch musel na operaci

Pravděpodobně do konce kalendářního roku se Energie bude muset obejít bez svého kapitána Jiřího Černocha. Reprezentační útočník musel kvůli zásahu kotoučem do obličeje v derby s Plzní podstoupit operační zákrok, kvůli kterému bude chybět v sestavě trenéra Davida Bruka.

Vystřelený kotouč zasáhl Černocha na konci 17. minuty úterního duelu s Plzní. Karlovarský kapitán po zásahu pukem sice již v první třetině nenastoupil, do zbytku utkání se ale vyhlášený bojovník vrátil a nastupoval s ochranným košíkem na přilbě.

Následné vyšetření v nemocnici ale objevilo zlomeninu v obličejové části našeho útočníka, ten tak hned ve středu podstoupil rychlý operační zákrok. Po něm bude chybět Energii v nejbližších zápasech.

„Cítím se dobře a věřím, že budu zpět co nejdřív. Klukům budu dnes v Boleslavi držet palce alespoň na dálku,“ říká karlovarský kapitán.

Šikovný pravák v letošní sezoně doposud odehrál 28 utkání s bilancí tří branek a sedmi nahrávek. Týmu však pomáhá nejen kanadskými body, ale také svou velkou obětavostí. Tu prokazuje i statistika zblokovaných střel, ve které nemá v celé soutěži konkurenci a se 67 zblokovanými pokusy je králem extraligových bojovníků.

Energii tak kvůli zranění chybí v sestavě trenéra Davida Bruka obránci Dalimil Mikyska, Tomáš Havlín a Ondřej Dlapa, stejně jako útočník Lukas Zetterberg, kterého trápí zdravotní problémy. V posledním duelu navíc kvůli nemoci nehrál další forvard Tomáš Rachůnek a dvouzápasový distanc obdržel útočník Ondřej Beránek.

Na marodku Energie ulehl i hlavní kouč David Bruk, který bojuje s virózou. Poprvé tak v roli hlavního kouče povede tým Václav Eismann.