HC Energie Karlovy Vary

Blízko nejvyšší soutěže, Dračice zabojují v baráži o extraligu

Město Karlovy Vary by mohlo mít od příští sezony další extraligový tým. O postup mezi českou elitu se totiž pokusí i tým hokejistek. Karlovarské Dračice vyhrály první ligu a nyní je čeká baráž o postup.

„Sezona byla úspěšná a my se chceme o postup do nejvyšší české soutěže porvat. Myslíme, si, že rozhodně nejsme bez šancí, ale vše se rozhodne až na ledě,“ říká trenér týmu Jaroslav Kliment.

Jeho tým vyhrál základní část soutěže s devítibodovým náskokem před druhými Pardubicemi, ze šestnácti utkání vyhrál hned dvanáctkrát. Nyní Dračice čekají střetnutí s Litvínovem, který je aktuálně nejhorším celkem extraligy, a Valašským Meziříčím, které vyhrálo druhou skupinu první ligy.

„K utkání s Valašským Meziříčím jedeme do Vsetína tuto sobotu ráno. Zápas se hraje Na Lapači od 15 hodin. O týden později, tedy 16. dubna, nás čeká domácí střetnutí s Litvínovem, které sehrajeme na zimním stadionu v Nejdku od půl čtvrté odpoledne,“ popisuje vedoucí týmu Petr Wadowski barážový program, který zahrnuje pouhá dvě utkání.

Karlovarské Dračice patří mnoho let mezi stabilní týmy ženského hokeje. Pomohly vychovat několik reprezentantek a pravidelně do svého kádru začleňují mladé dívky, které začínají hrát hokej v žákovských kategoriích HC Energie Karlovy Vary a širokém okolí zejména v Karlovarském a Ústeckém kraji.

Dres karlovarských Dračic oblékala v minulých letech i Aneta Lédlová, která se letos účastnila Olympijských her v Pekingu, v kádru mají naše děvčata i aktuální reprezentantky do 18 let Terezu Maškovou či Lucii Gruntovou.

Program baráže

1. 02.04.2022 | Litvínov - Valašské Meziříčí 6:5
2. 09.04.2022 15:00 | Valašské Meziříčí - Karlovy Vary (ZS Na Lapači, Vsetín)
3. 16.04.2022 15:30 | Karlovy Vary - Litvínov (ZS Nejdek)