HC Energie Karlovy Vary

Bohužel jsme nezvládli závěr, smutní Flek. Návrat diváků je obrovská vzpruha pro všechny hráče

K ostrému utkání na ledě Mladé Boleslavi po takřka měsíci nastoupil Jakub Flek. Karlovarský rychlík pomohl svému týmu asistencí k první brance utkání. Po otočce Bruslařů energetici srovnali a čekalo se, co přinese závěr zápasu. V tom se trefil Oscar Flynn, kvůli čemuž přišli Západočeši o důležité body.

Jakube, nastoupil jste téměř po měsíci, jak se cítíte po zdravotní stránce?
Určitě to ještě není stoprocentní. Byť se na rezonanci ukázalo, že je zranění zahojené, tak mi bohužel úplně hlava nejde s tou nohou, mám v ní trochu nejistoty. To je už jen ale o hlavě. Musím říct, že jsem to čekal mnohem horší. Defacto tři týdny jsem nebyl na ledě, dal jsem si akorát ráno jeden krátký trénink, rozbruslení a šel jsem do zápasu. Na včerejším tréninku jsem po pěti minutách necítil plíce, takže jsem to nyní čekal horší, ale ještě to nebylo úplně ono.

Vracíte se domů bez bodu, přestože jste od jejich zisku nebyli daleko…
Bohužel jsme nezvládli ten závěr. Šli jsme do vedení 1:0, pak jsme si nechali dát dva góly a zase si jej neudrželi. Poté jsme asi trochu náhodně srovnali střelou z rohu, ale to k hokeji patří. Tři, čtyři minuty před koncem jsme podcenili jednu situaci a Oscar Flynn to krásně vymetl, takže bohužel odjíždíme bez bodu. Ale myslím si, že bychom si za ten zápas nějaké zasloužili.

Jak vnímáte situaci v tabulce?
Já vždy říkám, že se snažím koukat nahoru. Cílem je předkolo, sledujeme ovšem i to, co se děje za námi. Máme sice náskok, dokud však nebude jistota, tak tam nějaký strašák asi vždy bude. Ale já šel do sezony s jedním cílem, a to je play-off, doufám, že pro to všichni uděláme cokoli.

Jaká je na mužstvu znát únava? V posledních 23 dnech jste odehráli 14 zápasů, což je pořádná porce…
Samozřejmě únor byl doslova smrtící. Tři týdny jsem na to koukal z hlediště, ale kluci toho musí mít plné zuby. Vůbec jim to nezávidím a klobouk dolu před nimi. Byť jsme body tentokrát nezískali, tak tam nechali všichni všechno. Musíme dobře zregenerovat, v pátek nás čeká těžký zápas se Spartou, která je teď ve fazoně. Věřím, že když ze sebe všichni vydáme maximum, tak ji můžeme porazit.

Nebyla chuť v tom spoluhráče nenechat důvodem k vašemu dnešnímu nástupu?
Bylo to tak. Já už, nechci říkat, trpěl na té tribuně, což není příjemné pro žádného hráče. Velmi jsem chtěl klukům pomoct. Domluvili jsme se s trenéry, já už chtěl hrát, nechal jsem si udělat rezonanci a vyšlo najevo, že je moje noha v pohodě. Teď už je to jen o tom si to srovnat v hlavě a věřím, že budu zpátky.

Tomuto utkání už mohlo přijíždět 100 % diváků a přijela i skupinka z Karlových Varů, jak moc si užíváte návrat lidí na tribuny?
Samozřejmě je to obrovská vzpruha pro všechny hráče. Myslím si, že čím víc je diváků, tím lepší je hokej, atmosféra a nás to více baví. Je to opravdu znát, takže jsem rád, že všechna omezení skončila a věřím, že lidi budou chodit nejen na naše zápasy v hojném počtu. Za každého hráče mohu říct, že nás to žene dopředu.

Související články

Preview k zápasu | po 28.2.2022

Pro další důležité body do Mladé Boleslavi