HC Energie Karlovy Vary

Pro další důležité body do Mladé Boleslavi

Venkovní série pokračuje. Energie se v úterý představí na ledě Mladé Boleslavi. Se stejným soupeřem se utkala naposledy před čtyřmi dny a tehdy se na svém ledě radovala z vítězství. Doveze potřebné body také z města automobilů? Utkání startuje v 17:30. Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

O soupeři

Od posledního vzájemného souboje uplynuly teprve čtyři dny a Boleslav stihla sehrát jedno utkání. Karlovarská Energie padla v Českých Budějovicích, zatímco Bruslaři na domácím ledě porazili Zlín 4:1 a připsali si do tabulky důležité tři body. Gólově se proti Zlínu prosadili útočníci Kotala a Flynn, který se v pátek dvakrát trefil také do karlovarské sítě. Utkání proti Zlínu pro něj jistě bylo o to speciálnější, jelikož v průběhu sezóny v baťově klubu působil. Dvakrát se prosadili také obránci, konkrétně Pláněk a finský dlouhán Lintuniemi. V brance nastoupil zkušenější Krošelj a kryl pouhých 13 střel. Naopak jeho spoluhráči vyslali na zlínskou branku 51 pokusů. Zasypou stejně i brankáře Energie?

V letošních vzájemných zápasech obou soupeřů platí zatím pravidlo – můj dům, můj hrad. Ve všech třech utkáních totiž uspěl vždy domácí celek. Energie zdolala na svém ledě Boleslav nejprve na konci listopadu 3:0 a podruhé v pátek poměrem 5:3. Boleslavští zase uspěli ve svém království, začátkem října v něm porazili karlovarské hokejisty 3:1. Potvrdí se výhoda domácího prostředí i v úterý? Nebo Energie prolomí venkovní prokletí a připíše si důležité vítězství?

Sestavy z předchozího utkání

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc (C), Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)
HC Energie Karlovy Vary : Lukeš – Plutnar, Martin Rohan, Parkkonen, Dlapa, Pulpán, D. Mikyska, Weinhold – Kulich, T. Mikúš, T. Rachůnek – Vondráček, Hladonik, O. Beránek – Kohout, Černoch, Koblasa – Osmík, Jiskra, Průžek.

Z domácí kabiny

Moc často se nestává, aby se týmy potkaly ve vzájemných zápasech dvakrát během pěti dnů. Ale jelikož i aktuální sezónu ovlivnila kovidová opatření, může se tak stát. Energetici páteční měření sil s Boleslaví na domácím ledě zvládli, což pro ně může představovat určitou výhodu. “Páteční utkání jsme zvládli a věříme, že když navážeme na stejný výkon i v úterý, budeme bodově odměnění. Situace v tabulce je jaká je. Všechna mužstva bojují o každý bod. Zápasy mají velké tempo a hrají se už de facto v módu play off. Na to se musíme připravit a vyválčit důležité tři body,“ hodnotí asistent Mariška aktuální extraligové dění.

Související články