HC Energie Karlovy Vary

Brankářská sestava je kompletní, v Energii bude pokračovat i Adam Horák

Ve stejné gólmanské sestavě, v jaké končila extraligový ročník 2020/21, půjde do nové sezony karlovarská Energie. Po uplatnění opce Vladislavu Habalovi prodloužil klub smlouvu i s dalším brankářem, Adamem Horákem.

Devatenáctiletý odchovanec Karlových Varů tak zůstane v mateřském klubu i nadále, jeho nový kontrakt má trvání do 30.4.2022, klub má navíc možnost opce na následující sezonu 2022/23.

Brankář, který má na svém kontě dva extraligové starty, a shodou okolností oba proti Pardubicím, tak utvoří i pro nový extraligový ročník 2021/22 sestavu společně s Filipem Novotným, Vladislavem Habalem a Patrikem Hamrlou.

Horákovi parádně vyšla především sezona 2019/20, kdy patřil k brankářským hvězdám juniorské nejvyšší soutěže. V základní části odchytal 28 utkání s úspěšností přes 91 procent, v nadstavbě pak doslova zavřel bránu a úspěšnost zákroků mu při šesti startech vylítla až k magické hranici 95 procent!

V loňském ročníku však Horákův vzestup přibrzdila, stejně jako pro většinu mladých hráčů, pandemie koronaviru. Vinou přerušení a pozdějšího ukončení mládežnických soutěží odchytal v celé sezoně pouhých devět utkání. Šestkrát nastoupil v Juniorské lize akademií, po jednom startu pak přidal v Chance lize za Sokolov a také za karlovarskou Energii, jedno utkání pak stihl ještě v letním Generali Česká Cupu.