HC Energie Karlovy Vary

Bylo to hratelné, musíme to zlomit, burcuje Beránek. Jaké bylo hrát s Pastrňákem?

Do západočeského derby naskočil po zranění také Ondřej Beránek. Karlovarští byli sice herně o něco lepší, nedařilo se však v zakončení a domácí padli 1:4. Že je třeba zlepšit koncovku ví i Beránek, podle jehož slov se to musí už brzy zlomit. Jaké pro něj bylo utkání hvězd po boku Davida Patrňáka?

Ondřeji, jak bys zhodnotil svůj první zápas v přípravě?
Vždycky je těžké naskočit do zápasu po takové pauze. Zas tak dlouhá sice pro mě nebyla, ale je to něco jiného než trénink. Škoda prohry, bylo to hratelné, šancí jsme měli spoustu. Góly jsme nedali, ale věřím, že to zlomíme. Musíme na tom pracovat a bude to dobré.

Jak jste říkal, příležitostí bylo dost, jak se to dá zlomit v gól?
Zlepšit se jde vždycky. Co jsem koukal na utkání proti Mladé Boleslavi, tam jsme byli takoví vyčichlí. Je to náročné a hodně se maká, od toho je zkrátka příprava. Dnes to podle mě mělo dobrý pohyb, tlačili jsme do brány, jen tu koncovku zlepšit. Někdy ty góly zkrátka dáte, někdy ne. Věřím, že se to zlomí.

Je to přeci jen příprava a nehraje se v úplně elitní sestavě, byla dnes znát třeba absence Janise Jakse na modré u přesilovek?
Chyběli nám kvalitní hráči, ale na to se nemůžeme vymlouvat, ta samá situace je i v Plzni. Je to příprava a pořád se něco zkouší, do mistrovského zápasu zbývá ještě nějaký čas. Musíme si to pílí vypracovat.

V závěru ses pustil do strkanice s Jakubem Lvem, pomůžou i tyhle věci v tom, dostat se zpátky do varu?
To nevím, je to hokej, prostě to vyplynulo ze hry. Jakub se mi pak i omlouval, že to takhle nechtěl. To k tomu patří, to je hokej, hlavně pro diváky. Tohle bylo spíš takové mazlení.

Tohle pro tebe nebyl úplně první zápas po zranění, zahrál sis i exhibiční zápas hvězd v Praze, kde jsi dal i hattrick...
Já už jsem týden trénoval na plno a zeptal jsem se, jestli můžu přijet, když už jsem dostal pozvánku. Pro mě byla ohromná čest být v týmu Davida Pastrňáka a zahrát si po boku takových legend. Bylo to krásné. Ohlasy na to nějaké v kabině byly, dal jsem nějaké góly. Ale hlavní je, že vše bylo na dobrou věc. Pro to bylo i krásné připomenutí mistrovství světa, přeci jen jsme tam před dvěma měsíci vyhráli. Bude to hezká vzpomínka.

Stálo tě to něco v kabině?
Vůbec nic. Jen jsme se o tom pobavili. Vše bylo na dobrou věc a to je to důležité.

Související články