HC Energie Karlovy Vary

Čekání na hokej je u konce! Energie míří na Spartu

Letní příprava a tvrdý dril na suchu je minulostí. V minulém týdnu začali energetici s přípravou na ledě a již v úterý je čeká první přípravné utkání. A hned s velmi těžkým soupeřem. Od 17:00 se v holešovické Tipsport aréně představí proti Spartě. Utkání můžete sledovat na TV Tipsport. Vstupenky lze zakoupit zde: bit.ly/PřípravaKVA
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport

O soupeři

Klub z hlavního města v uplynulé sezoně po sedmi letech opět ovládl základní část hokejové extraligy, ovšem prokletí vyřazovacích bojů ani tentokrát nezlomil, když padl v semifinále s Libercem. Se začátkem přestupového období pak na Spartě nastala veliká obměna kádru. S rudým dresem se rozloučilo několik veteránů včetně někdejších karlovarských hvězd Lukáše Pecha a Ondřeje Němce, talentovanému Lukáši Rouskovi nabídlo smlouvu americké Buffalo, brankářskou jedničku základní části Matěje Machovského si vytáhla do KHL Riga a druhého nejproduktivnějšího sparťana minulé sezony Davida Tomáška zase zlákal Chabarovsk.

Logicky se ale také značně posilovalo, zejména z elitních světových soutěží. Z Finska přišli Michal Moravčík a navrátilec Filip Chlapík, ze Švýcarska zase Švéd Erik Thorell a přímo z NHL pak také David Kaše. Talentovaný útočník měl nabídku také z Karlových Varů, ale nakonec upřednostnil pražský velkoklub. Aby toho nebylo málo, novou, tříletou smlouvu podepsal se Spartou také zkušený Vladimír Sobotka. Z českobudějovického Motoru si Sparta stáhla svého odchovance, Zdeňka Doležala. Ten v minulé sezóně táhl jihočeského nováčka a nasázel úctyhodných 18 branek. Co jméno, to pojem. Ale bude to Spartě letos stačit na vysněný titul?

Z kabiny Energie

I karlovarská soupiska doznala po minulé sezóně řady změn. V Energii nepokračuje útočník Tomáš Mikúš, jenž přestoupil do Zlína. Útočné řady opustil i Tomáš Vildumetz, jenž bude nastupovat v prvoligovém Šumperku. Profesionální kariéru ukončil dlouholetý kapitán Václav Skuhravý, který se přesunul do managementu klubu. Průvan byl i v obranných řadách. Triu Mikyska, Kowalczyk a Zábranský skončilo hostování a všichni se tak vrátilo do mateřského klubu, tedy Komety Brno. Největší ztrátou je rozhodně odchod Petra Šenkeříka. Produktivní obránce vyslyšel nabídku českobudějovického Motoru.

Na listině příchodů jsou však velmi zajímavá jména. Dá se tedy očekávat, že se Energie bude i letos prezentovat pohledných, rychlým a moderním hokejem. Útočné řady posílil Patrik Miškář. Pětadvacetiletý centr nastupoval loni za prvoligové Litoměřice a ve čtyřiatřiceti utkáních nasbíral neskutečných 47 bodů. Skvělá produktivita mu vynesla extraligové angažmá. Chytne svou šanci za pačesy? Druhou ofenzivní posilou je Jiří Průžek, který přišel z organizace Bílých Tygrů. Společně s ním přišli do Karlových Varů i dva obránci - Tomášové Hanousek a Havlín. Zejména prvně jmenovaný má už za sebou dostatek zkušeností a měl by se stát lídrem karlovarské obrany. V defenzivě chyběly trenéru Pešoutovi centimetry, i proto zřejmě angažoval urostlého Ondřeje Dlapu, který již v Karlových Varech působil v mládežnických kategoriích. Poslední posilou do obrany je Lukáš Doudera, který přišel z Vítkovic. Formou zkoušky bojuje o místo ještě finský obránce Patrik Parkkonen. Zaujme trenéry a vybojuje si stále místo v kádru?

Konečně s diváky v hledišti

Kdo by si chtěl udělat výlet za hokejem a podpořit energetiky hned v prvním přípravném duelu na ledě Tipsport arény, určitě může. Jen je potřeba dodržovat bezpečnostní podmínky a pravidla.

Na akci mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do arény je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem, např. FFP2, KN 95. Všichni diváci musí být usazeni tak, že mezi jednotlivými diváky zůstane vždy minimálně jedno neobsazené sedadlo (toto pravidlo neplatí pro osoby ze společné domácnosti).

U vstupu do Tipsport areny bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů obsahující vaše jméno nebo pomocí aplikace Tečka:

- negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní

- negativní POC test ne starší než 72 hodin

- mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování

- laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní