HC Energie Karlovy Vary

Černoch, Beránek i Frodl v nominaci národního týmu!

Česká hokejová reprezentace zahájí už v úterý 2. dubna přípravu na domácí mistrovství světa. Na úvodní kemp v Říčanech se vydá i trojice energetiků - útočníci Jiří Černoch a Ondřej Beránek a také brankář Dominik Frodl, který se pozvánky do národního týmu dočkal poprvé v letošní sezoně.

Příprava v kompletním složení bude pak zahájena o týden později v Karlových Varech, kde kádr doplní další hráči a kde budou mít trenéři k dispozici už pět formací. Na západě Čech proběhnou i první dvě přípravná utkání Česko vs Německo.

Česká hokejová reprezentace bude mít po dvojzápase proti Německu v Karlových Varech na programu ještě po dvou přípravných utkáních proti Rakousku a Slovensku. Generálkou na mistrovství světa pak bude domácí turnaj v rámci seriálu Euro Hockey Tour na začátku května.

Sedmadvacetiletý útočník Jiří Černoch patří už ke zkušeným reprezentantům. Kapitán Energie debutoval v sezoně 2020-21, za národní tým už odehrál 46 utkání, ve kterých vstřelil osm branek a na dalších třináct nahrál. Především si ale již dvakrát vybojoval účast na světovém šampionátu, přičemž z toho v roce 2022 přivezl bronzovou medaili. Letos se tak pokusí vybojovat si místo v sestavě i na domácím mistrovství světa.

O rok starší forvard Ondřej Beránek patří také k pravidelným reprezentantům. V národním týmu poprvé naskočil už v ročníku 2018-19, během dalších sezon postupně odehrál za reprezentaci 49 utkání, ve kterých nasbíral 17 bodů (6+11). Beránek dlouho čekal na start na vrcholné akci, dočkal se v loňském roce, kdy si poprvé zahrál na mistrovství světa.

Sedmadvacetiletý brankář Dominik Frodl se do národního týmu vrací po třech letech. Svůj doposud jediný start zapsal před třemi lety, kdy v přípravném duelu proti Rakousku odchytal téměř 30 minut. Frodl v letošním ročníku extraligy předváděl výtečné výkony, za které se nyní konečně dočkal pozvánky do národního týmu.

Nominace na první tréninkový kemp národního týmu v rámci přípravy na MS 2024:

Brankáři: Lukáš Klimeš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Dominik Frodl (HC Energie Karlovy Vary), Daniel Král (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Obránci: Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Petr Zámorský (HC ŠKODA PLZEŇ), Jakub Sirota (HC Olomouc), Libor Zábranský (Porin Ässät, FIN), Andrej Šustr (Kölner Haie, GER)

Útočníci: Roman Červenka (SC Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Jakub Rychlovský (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Michael Špaček (HC Ambrì-Piotta, SUI), Jan Bambula (HC Olomouc), Jakub Flek (HC KOMETA BRNO – připojí se až v průběhu kempu)