HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Musíme se semknout a bojovat jako tým

Útočník Jiří Černoch, který je v Karlových Varech na hostování právě ze Sparty, se v nedělním duelu 46. kola Tipsport extraligy hraném v O2 areně trefil proti svému bývalému týmu. Kromě gólu pak asistoval u branky Tomáše Vondráčka a v zápase tak zapsal dva kanadské body.

Jaké máte pocity po tom, co jste dal gól na Spartě?
Bylo to hezké, přál jsem si to. Poslední dobou mi to tam moc nenapadlo, takže jsem rád, že se zadařilo. To, že se to povedlo na Spartě, je takový malý bonus.

Jak jste to měl s oslavou gólu?
Já jsem si říkal, že bych ho moc neslavil, ale nějak jsem nad tím nakonec nepřemýšlel. Vystřelil jsem, myslel jsem, že to má Sedlo v sobě a najednou se kluci začali radovat, takže jsem ty ruce zvedl taky. Ale nebyly to žádné bujaré oslavy.

Celkově jste zápas ztratili ve druhé třetině…
My jsme celý zápas hráli druhé housle, Sparta byla lepší a my jsme nebyli schopni se jí v ničem vyrovnat.

Nerozhodly fauly? Šestkrát jste šli do oslabení a dvakrát inkasovali…
Fauly určitě rozhodly, je to těžké, když se na led dostanete až v 8. minutě, protože je hodně vyloučení. Měli jsme jich hodně a určitě to nabourá celý tým. Hráčům, kteří hrají oslabení, to vezme síly a naruší to rytmus.

V boji o šestku je to vyrovnané, týmy jsou od sebe pár bodů. Mrzí pak takováto ztráta dvojnásob?
Rozhodně. Zejména, když jsme v minulém kole vyhráli nad Brnem a dostali jsme se blízko té šestce. Je to hodně vyrovnané. I když vyhrajete, tak týmy kolem vás hrají také a mohou také vyhrát, takže ve výsledku rozhodují maličkosti.

Sparta je pro vás letos zřejmě zakletá, všechny zápasy jste prohráli…
Nevím, čím to je. Když jsem hrál za Spartu, tak proti Varům se mi hrálo vždy dobře, přišlo mi, že Sparta na Vary umí a zatím se to potvrzuje. Proti Spartě nejsme schopni hrát hokej, který hrajeme proti Brnu, Liberci a jiným TOP týmům.

Napadají mě kombinace Sparty na jeden dotek, kterých jsme viděli mnoho. Není to ten klíč, který si hlídat nejvíc?
Těžko říct, bylo toho na nás moc, navíc Bedýnka chytil spoustu gólů. Šancí měla Sparta opravdu mnoho, což se nesmí stávat.

Zbývá šest kol, naděje na přímý postup stále je. Co bude teď nejdůležitější?
Určitě bude nejdůležitější hrát týmově a obětavě, musíme přepnout do play-off módu, protože nám vyřazovací boje pomalu začínají. Musíme se o šestku poprat, jít rovnou do čtvrtfinále, nehrát předkolo a my pro to uděláme maximum. Takže semknout se a bojovat jako tým.

Díky za rozhovor!

Související články