HC Energie Karlovy Vary

Vyjádření HC Sparta Praha k problémům se vstupenkami v O2 areně

Na základě podnětů našich fanoušků, kteří se během nedělního utkání se Spartou v O2 areně potýkali s problémy se vstupenkami do sektoru určeném pro hostující fanoušky, inicioval klub HC Energie Karlovy Vary komunikaci tohoto incidentu s vedením pořádajícího klubu HC Sparta Praha. Vyjádření pražského klubu vám nyní přinášíme v plném znění.

V první řadě nám prosím dovolte vyjádřit lítost nad tím, že Vaši fanoušci nebyli spokojeni se svým fanouškovským zážitkem na Vámi zmiňovaném hokejovém utkání.

K Vámi vznesené stížnosti pak musíme zejména uvést, že HC Sparta Praha a.s. v souvislosti s utkáním Tipsport ELH hraným dne 16.2.2020 v O2 areně mezi HC Sparta Praha a HC Energie Karlovy Vary neporušila žádnou svou povinnost. Obecně závazné právní předpisy ani regule Tipsport ELH či Českého svazu ledního hokeje, z.s., nestanoví povinnost HC Sparta Praha a.s. vymezit pro fanoušky hostujícího týmu zvláštní sektor.

HC Sparta Praha se přesto vždy jako domácí celek – a to i ve svém vlastním zájmu – snaží umožnit svým i hostujícím fanouškům co možná nejkvalitnější divácký zážitek. Z těchto důvodů jsme více než měsíc před konáním předmětného utkání informovali zástupce HC Energie Karlovy Vary, že pro jejich fanoušky bude vyčleněn sektor č. 116. Tento postup se nám osvědčil z toho důvodu, že kluby zpravidla tuto informaci předají svému fanklubu, který následně provede hromadnou rezervaci vstupenek, případně tak učiní samotné kluby. K tomu však v tomto případě nedošlo a fanoušci HC Energie Karlovy Vary kupovali vstupenky do sektoru č. 116 individuálně v předprodeji na síti Ticketportal, a to v celkovém počtu max. desítek kusů. Důvody, proč fanklub HC Energie Karlovy Vary nevyužil možnosti hromadné rezervace vstupenek na tento zápas, nám nejsou známy.

Upozorňujeme, že v předprodeji na síti Ticketportal bylo po celou dobu předprodeje výslovně uvedeno, že sektor č. 116 je vyhrazen pro kotel hostů. Fanoušci HC Energie Karlovy Vary tak měli s dostatečným předstihem před zápasem možnost zakoupit lístky do sektoru č. 116 v síti Ticketportal. Vzhledem k tomu, že v předprodeji nedošlo k naplnění kapacity sektoru č. 116 fanoušky HC Energie Karlovy Vary a současně zde byl v samotný den utkání enormní zájem domácích fanoušků o vstupenky, byla místa v sektoru č. 116 v den utkání postupně nabízena i domácím fanouškům. Pokud reálně nastaly během zápasu obtíže, uvádíte sám ve své výzvě, že pořadatelská služba tyto intenzivně řešila.

S ohledem na absenci protiprávního jednání na straně HC Sparta Praha a.s. proto v plném rozsahu odmítáme Vaší stížnost ze dne 16.2.2020. Přesto ještě jednou vyjadřujeme lítost nad nespokojeností Vaších fanoušků.

HC Sparta Praha a.s.

Související články