HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Nemáme se za co stydět

Karlovarská Energie těsně podlehla pražské Spartě. Těšit ji ale může zlepšený výkon a dvě využité početní výhody. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen útočník Jiří Černoch, který vstřelil bývalému zaměstnavateli gól a potvrdil, že se mu proti pražské Spartě střelecky daří.

Jirko, opět to v O2 aréně nevyšlo vítězně. Ale asi odjedete se vztyčenou hlavou, souhlasíte?
Mrzí nás, že nemáme ani bod. Protože jsme podali dobrý výkon a byli Spartě rovnocenným soupeřem. Hráli jsme de facto čtvrtý zápas obden, navíc na Spartě, která je ve velké formě. Takže jsme rozhodně ostudu neudělali, ale mrzí nás, že nemáme ani bod.

Co bylo klíčovým momentem zápasu. Byla to smolná čtvrtá branka?
Těžko říct, byla to škoda, ale nevím, jestli přímo zlomový moment. Celý zápas jsme prohrávali, dotahovali, což je samo o sobě strašně náročné.

Využili jste dvě přesilovky, což je jistě pozitivní…
Času na jejich pilování teď moc není, program je skutečně nabitý. Ale na konci tréninku si vždy zkusíme něco sehrát. Víme, že je to důležitá herní činnost, takže se snažíme o tom společně hodně mluvit a nastavit se na to především v hlavách.

Opět jste se proti Spartě střelecky prosadil. Je to stále zvýšenou motivací?
Samozřejmě, zvýšenou motivaci proti Spartě budu mít asi nadosmrti. Gól mě samozřejmě těší, ale mrzí mě, že nevedl k bodovému zisku. Celkově mi ale asi herní systém Sparty sedí.

Marodka se před utkáním rozrostla o Tomáše Havlína. Jak moc vám zranění hráči chybí?
Chybí strašně moc. U nás je každé zranění a každá absence hrozně znát. Bohužel nemáme tak široký kádr. Ale já věřím, že se někteří kluci brzy dají dohromady a vrátí se do sestavy. Příští týden máme opět nabitý, takže čím víc nás bude, tím líp.

Děkuji za rozhovor.

Související články