HC Energie Karlovy Vary

Černoch: Rozhodl výpadek ve druhé třetině. Pískot fanoušků? Musíme se snažit, aby neměli důvod

Karlovarská Energie třetí vítězství v řadě nepřidala. Na svém ledě podlehla Vítkovicím 0:3 a posedmé v sezóně vyšla gólově naprázdno. Utkání rozhodly dva slepené vítkovické góly na začátku druhé třetiny, což uznal sám kapitán Jiří Černoch.

Jirko, zápas rozhodlo šestadvacet vteřin na začátku druhé třetiny. Souhlasíte?
Jak říkáte, bohužel, měli jsme tam herní výpadek. Prvních pět minut druhé třetiny jsme hráli špatně. Pak jsme ještě měli nějaké šance. Ale bohužel, díky tomu výpadku jsme si nezasloužili vyhrát.

Před prvním gólem jsme mohli puk dvakrát vyhodit. Ale nestalo se tak a soupeř toho využil…
Jsou to ty maličkosti, které jsme v předešlých zápasech zvládali a proto jsme byli úspěšní. Dneska mi přišlo, že si myslíme, že to půjde samo. Vytrestalo nás to a já doufám, že si to budeme pamatovat a příště se podobných výpadků vyvarujeme, protože nás pak stojí celý zápas.

Posedmé v sezóně jste nevstřelili ani gól. Pošesté to byl výsledek 0:3…
Bohužel, když nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Dnes jsme těch šancí měli mraky, ale bohužel nám tam žádný puk nepropadl. A jestli to skončí 0:3 nebo 0:7 už je tak nějak jedno.

Jak moc bylo nepříjemné, když na Vás fanoušci v jednu chvíli pískali?
Není to poprvé, co na nás fanoušci pískají. Lidi si zaplatí, aby něco viděli a když se jim to nelíbí, tak na to mají plné právo. Nám to bohužel nepomůže, ale my se musíme snažit, aby neměli důvod na nás pískat.

Vítkovice mají tři utkání k dobru. A v případě jejich vítězství vás mohou v tabulce předskočit…
Všichni víme, že Vítkovice mají dobrý tým. Nepovedl se jim začátek, díky kterému jsou dole. Ale již se zvedají. Podle mě mají tým na první osmičku. Hrají v poslední době velmi dobře a to dnes potvrdily. Tabulkově to možná vypadalo, že jsme dnes měli jednoznačně vyhrát, ale realita taková není. Extraliga je, kór letos, extrémně vyrovnaná. A Vítkovické postavení v tabulce určitě neodpovídá kvalitě kádru.

Jaké jsou vaše ambice v poslední čtvrtině, kterou jste načali touto porážkou?
Vyhrát co nejvíce zápasů, samozřejmě. Teď se láme ta sezóna a každý zápas bude extrémně důležitý. My půjdeme zápas od zápasu. Teď se začneme chystat na další zápas v Brně a ten chceme vyhrát.

Překvapily Vás Vítkovice svou hrou? Skoro vůbec vás nepouštěly před branku, ke clonění gólmana…
Nepřekvapilo nás to. Věděli jsme, že mají vysoké, silové obránce a všichni jsme věděli do čeho jdeme. Je určitě složité se tam přes ně dostat. Přesto si myslím, že šance na vyrovnání tam byly. Bohužel jsme je neproměnili. A jak už sem říkal, těch nevydařených pět minut nás stálo zápas.

Po poslední porážce jste se zvedli a vyhráli dvě utkání v řadě. Zopakujete to?
Já doufám. Teď jedeme do Brna, které hraje ve formě. Daří se jim, mají skvělé přesilovky. Takže nám nezbývá než si trochu odfrknout, potrénovat a vyrazit do Brna pro body.

Děkuji za rozhovor.

Související články