HC Energie Karlovy Vary

O třetí výhru v řadě! Do Varů přijíždí Vítkovice

Energie bodovala ve třech posledních duelech a stoupá tabulkou vzhůru. Po Kladnu míří do lázeňské metropole další soupeř ze spodku tabulky, vítkovická Ridera. Ta se pyšní taktéž vzestupnými výkony a výsledky. Dokáže si z Karlových Varů odvézt nějaké body? Odpověď najdeme již ve čtvrtek, v rámci předehrávky čtyřicátého kola. Utkání startuje v 17:30, vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během čtvrtečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

Přihlásit se navíc můžete i do premiérového turnaje dvojic ve Stiga hokeji a zabojovat o některou ze zajímavých cen. Více informací a registraci do turnaje naleznete ZDE.

O první pauze se fanouškům předvedou naše hokejistky - Karlovarské Dračice, které ukáží své zbrusu nové dresy. Druhá přestávka bude opět patřit soutěži o tepelné čerpadlo věnovaném společností Gienger Bohemia.

O soupeři

Před letošní sezónou byly Vítkovice pasovány k jedním z favoritů. Aby také ne, už loňská sezóna jim vyšla velmi dobře a před tou letošní kádr ještě značně posílil. Ale jak se říká, papírová kvalita není vším. To se letos v mužstvu Ridery vrchovatě potvrdilo. Po změnách na lavičce, ale i v hráčském kádru, došlo ke zlepšení. Zdaleka ale ještě nejsou vítkovičtí hokejisté tam, kde by chtěli být. Z posledních dvou zápasů ale vytěžili pět bodů. Jsou tak v herní i výsledkové pohodě. Narazí v KV aréně?

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Vítkovic je kapitán Dominik Lakatoš (10+15). Jen o pět bodů má na kontě urostlý Marek Kalus (7+13) a ofenzivní obránce Stuart Thomas Percy (4+16). Jestli hraje někdo z kádru Ridery nad očekávání, pak je to brankář Lukáš Klimeš, jenž se stal týmovou jedničkou a s úspěšností zákroků 92,64% patří mezi absolutní extraligovou špičku.

Energetici mají v letošní sezóně s Ostravany pozitivní bilanci. Ve třech dosavadních duelech vybojovali šest bodů, padli pouze jednou, začátkem prosince v Ostravar Aréně. Udrží si lepší vzájemnou bilanci i po čtvrtečním duelu?

Z domácího tábora

Energetici jsou aktuálně na vlně. Bodovali ve třech posledních duelech a získali z nich sedm bodů. V úterý proti Kladnu se navíc v sestavě již objevili dlouhodobě zranění Dávid Gríger s Tomášem Havlínem. Elitní centr si v utkání připsal bilanci 1+1 a ukázal, že se vrátil ve stejné formě, kterou měl před zraněním.

„Vítkovice aktuálně prokazují kvalitu svého kádru a podávají zlepšené výkony. Mají velký počet fyzicky vybavených hráčů a dobrou formu. Nás povzbudilo sedm získaných bodů z posledních třech duelů, o to víc, že jsme dvakrát hráli proti tabulkovým lídrům. Snad až na úvodní třetinu s Kladnem se naše výkony blíží tomu, co si představujeme. Chceme proto podat podobný výkon a prodloužit naší bodovou šňůru“, říká před nejbližším utkání asistent trenéra Václav Eismann.

Na marodce však nadále zůstává Ondřej Dlapa s Lukasem Zetterbergem a opět zraněný smolař Lukáš Pulpán.

Související články